Sănătate

    Un test de sânge detectează recidivele de cancer

    Un studiu sugerează că un test de sânge ar putea salva multe vieţi prin găsirea recidivelor de cancer care au început să crească din nou după tratament.


    Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra au descoperit urme de cancer de sân cu opt luni înainte de a fi în mod normal observate de medici.

    Eliminarea chirurgicală a unei tumori este unul dintre tratamentele de bază pentru cancer. Cu toate acestea, o tumoare porneşte de la o singură celulă canceroasă. Dacă părţi ale tumorii s-au răspândit deja la o altă parte a corpului sau chirurgul nu a putut scoate tot, cancerul poate reveni.

    Oamenii de ştiinţă au analizat ADN-ul mutant al tumorii şi apoi au continuat să caute in sânge acele mutaţii.

    Detectarea cancerului din timp înseamnă că tratamentele, inclusiv chimioterapia, pot începe mai devreme şi astfel se îmbunătăţesc şansele de supravieţuire.

    Experţii au spus că mai este încă o cale lungă de parcurs înainte de a exista un test care ar putea fi utilizat în spitale.

    31 AUGUST 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un grup de oameni de ştiinţă chinezi de la Zhangshan School of Medicine, Sun Yat-Sen University, au descoperit şi în prezent testează un virus care ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, fără a afecta pe cele normale.
    Spălarea pe mâini cu săpun antibacterian conţinând triclosan, poate fi periculoasă. Această substanţă chimică găsită în produse lichide pentru spălat pe mâini ca şi în multe alte produse de uz casnic, cum ar fi şampoane şi pastă de dinţi, a fost legată de cancer.
    Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California, a arătat cum infectarea cu bacteria Clostridium difficile poate fi tratată fără a folosi antibiotice.
    Un studiu realizat la Universitatea din Huddersfield privind proprietăţile anti-inflamatorii ale produselor naturale a relevat posibilitatea de a inhiba inflamaţia celulelor creierului cu ajutorul punicalagin-ului, un compus ce se găseşte în fructul de rodie.
    Cercetătorii de la George Mason University, Washington, Statele Unite, au descoperit o scădere a fluxului sanguin la femeile cu bulimie în partea creierului implicat în gândirea autocritică, fapt ce susţine ideea că aceste persoane folosesc alimentele pentru a evita gândurile negative despre ei înşişi.
    Eliminarea băuturilor zaharoase din dietă ar reduce semnificativ riscul de apariţie a diabetului de tip 2, potrivit rezultatelor unui studiu internaţional.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact