Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

The Walk (film, 2015)

Aventură, biografic, dramă.

"The Walk" este o dramă biografică în regia lui Robert Zemeckis, după un scenariu de Christopher Browne şi Robert Zemeckis, având la bază povestirea "To Reach the Clouds" a artistului francez care merge pe sârmă la înălţimi foarte mari, Philippe Petit.


Data de 7 august 1974 a fost o zi cu totul specială pentru Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), un acrobat francez care mergea pe sârmă la înălţimi foarte mari. Atunci a reuşit să parcurgă pe sârmă, la o înălţime de 500 m, hăul imens dintre Turnurile Gemene ale clădirii World Trade Center din New York.

Această performanţă o fost pregătită cu minuţiozitate cu mult timp înainte. Ghidat de mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), ajutat de tovarăşi de diferite naţionalităţi, Petit şi echipa sa au trebuit să treacă peste multe obstacole, trădări, disensiuni şi apeluri la renunţare, pentru ca planul lor nebunesc să aibă succes.


Datele filmului

Regia: Robert Zemeckis
Scenariul: Christopher Browne, Robert Zemeckis, bazat pe povestirea To Reach the Clouds de Philippe Petit
Imaginea: Dariusz Wolski
Montajul: Jeremiah O'Driscoll
Muzica: Alan Silvestri

În distribuţie: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon

Durata: 1 h şi 40 minute (100 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: aventură, biografic, dramă
Anul apariţiei: 2015
Producători: ImageMovers, Sony Pictures Entertainment (SPE), TriStar Productions
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

O dramă biografică în regia lui James Marsh, după un scenariu de Anthony McCarten, având la bază biografia Travelling to Infinity: My Life with Stephen de Jane Wilde Hawking.
Acţiunea filmului are loc în deşertul australian, la zece ani după un colaps economic global. Eric este un fost soldat australian violent şi aspru, care şi-a pierdut ferma şi familia datorită acestei crize.
Karen Stone, o apreciată actriţă a cărei glorie se stinsese, decide după moartea soţului ei să rămână la Roma. Ea o cunoaşte pe Contessa Magda Terribili-Gonzales, care, pe ascuns, avea o afacere cu tineri gigolo pe care îi introducea în compania doamnelor bogate.
În anul 1942, în timpul celul de-Al Doilea Război Mondial, ofiţerul britanic Eric Lomax este capturat în Singapore de armata japoneză. El este trimis într-un lagăr de prizonieri din Thailanda.
Filmul prezintă viaţa unui mici familii, soţul, soţia şi cei doi fii ai lor, care sunt singurii locuitori ai unei minuscule insule din Marea Seto.
Inspectorul de poliție Carl Mørck este pus la conducerea unui departament de investigaţii speciale, având ca singur ajutor pe asistentul său Assad. Ei vor trebui să rezolve misterul dispariţiei politicianului Merete Lynggaard.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema