Ediţia în limba română
    Vremea

    Script conditii meteo curente
    (widget gratuit)

    Foloseste acest script gratuit (zis si widget) pentru afisa la tine pe site sau pe blog conditiile meteo curente pentru o anumita localitate (sau pentru mai multe localitati simultan). Widgetul nostru este exact, puternic, rapid, se instaleaza usor, si te ajuta sa oferi vizitatorilor site-ului tau starea vremii pentru aproximativ 6.000 localitati din toata lumea. Si este 100% gratis!

    Uita-te la exemplele de mai jos si copiaza codul html pentru exemplul care se potriveste cel mai bine pe site-ul tau de web. Daca ai nevooie de ajutor pentru configurarea widgetului, citeste sectiunile Parametri de configurare si Intrebari frecvente, mai jos pe aceasta pagina.






    In exemplul de mai sus, variabila big a fost setata yes, si ca urmare iconitele si textul sunt afisate mai mari.

    Variabila fcstlink (link la prognoza) a fost setata yes; rezultatul este ca sub vremea pentru fiecare localitate, apare cu verde un link la prognoza pentru acel loc.

       



    In exemplul de mai sus, variabila big a fost setata no, si rezultatul este ca widgetul afiseaza textul si iconitele mai mici. Variabila fcstlink a fost setata no.


    Widgetul se lateste automat pentru a umple tot spatiul orizontal disponibil. Daca intentionati sa introduceti scriptul de vreme intr-o coloana foarte ingusta (cu o latime mai mica de 300px), al doilea exemplu (cel din partea dreapta) probabil se potriveste mai bine in layout-ul Dvs. Pe de alta parte, daca aveti suficient spatiu pe orizontala, s-ar putea sa preferati exemplul din stanga.

    In ambele exemple de mai sus, variabila place a fost setata in asa fel incat widgetul sa afiseze conditiile meteo pentru mai multe localitati (valoarea variabilei este o list de id-uri de localitati, deparate de puncte). Exemplul urmator (cel din stanga) afiseaza vremea pentru o singura localitate. De aceasta data, variabila fcstlink a fost setata no pentru exemplul din partea stanga si yes pentru exemplul din dreapta.



       




    Parametri de configurare


    place (obligatoriu)

    Acesta este cel mai important parametru: valoarea sa trebuie sa fie ID-ul localitatii pentru care vreti sa afisati conditiile meteo. Daca vreti sa afisati prognoza pentru mai multe localitati, valoarea variabilei trebuie sa fie o lista de id-uri de localitati, separate cu puncte. Pentru a obtine id-ul unei localitati, mergeti pe pagina pe care sunt afisate conditiile meteo pentru localitatea respectiva, si apoi dati clic pe al doilea buton "PREIA CODUL" din coloana din dreapta. Atunci cand dati clic pe acel buton, toate exemplele de pe pagina acesta sunt actualizate pentru a folosi id-ul acelei localitati, si puteti copia id-ul localitatii care va intereseaza din codul html aferent oricaruia dintre exemple.

    Daca inainte de a ajunge pe aceasta pagina nu ati vizitat pagina cu conditiile meteo curente pentru localitatea care va intereseaza, introduceti in casuta de cautare pe site (in coloana din dreapta sus) numele acelei localitati, si dupa ce ati gasit-o, dati clic pe al doilea buton pe care scrie "PREIA COODUL" din coloana din dreapta.


    big (optional)

    Acesta este un alt parametru important. El stabileste marimea textului si a iconitelor afisate de widget. Acestea pot fi mari, daca setati big=yes (vezi exemplele de mai sus, cele din partea stanga) sau mici, daca setati big=no (exemplele din dreapta). Valorile permise sunt yes si no, iar valoarea implicita este no.


    lang (optional)

    Acest parametru stabileste limba in care este afisat textul afisat de widget. Valoarea implicita este ro. Daca vrei sa afisezi datele despre vreme in limba engleza, seteaza lang=en.


    fcstlink (optional)

    Daca acest parametru este setat yes, atunci sub conditiile curente pentru o anumita localitate este afisat un link cu verde care duce la prognoza meteo pentru locul respectiv. Valorile permise sunt yes si no (valoarea implicita este yes).



    Intrebari frecvente


    Pot sa modific culorile/fontul/culoarea de fundal ale widgetului?

    Da, pentru a adapta widgetul la designul site-ului sau blogului tau, poti modifica definitiile CSS cum doresti.

    De exemplu, pentru a modifica fontul, poti inlocui in definitiile CSS textul Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif cu Georgia, serif sau cu orice alte fonturi doresti. De asemenea, modificand definitiile CSS, poti mari sau poti micsora corpul de litera, etc.


    Pot sa pun doua (sau mai multe) widgeturi pe aceeasi pagina?

    Da, dar trebuie sa stergi din codul html al fiecarui widget linia <div id="w_div"></div>. De asemenea, daca toate widgeturile de pe pagina ta au aceeasi valoare la parametrul big, atunci toate folosesc aceleasi definitii CSS, si nu are rost sa le repeti, deci poti sterge portiunea cu stilurile CSS (adica de la <style> pana la </style>) de la al doilea widget si de la cele ulterioare (lasand numai stilurile CSS ale primului widget). Atentie insa, daca unele widgeturi au parametrul big=yes si altele au big=no, ele nu folosesc aceleasi definitii CSS. Deci pentru toate widgeturile de pe aceeasi pagina care au big=yes trebuie sa lasi numai stilurile CSS de la primul widget, si pentru toate care au big=no trebuie sa lasi numai stilurile CSS de la primul astfel de widget.


    Cat de des sunt actualizate informatiile despre starea vremii?

    Informatiile despre starea vremii se bazeaza pe observatiile furnizate de statiile meteorologice, de obicei amplasate pe aeroporturi. Unele statii sunt deservite de meteorologi, alte sunt automate. Unele statii transmit date des, de exemplu de patru ori pe ora, iar altele transmit date mai rar, de exemplu o data la doua ore. Majoritatea insa transmit date de o data la fiecare 15-30 minute.


    Cat de rapid este widgetul?

    Este foarte rapid. In mod normal livreaza datele despre vreme in browserele vizitatorilor in aproximativ 0.02 secunde.


    Pot sa mut definitiile stilurilor CSS in portiunea HEAD a paginii mele de web, sau in fisierul meu CSS?

    Da, asta este o idee buna, pentru ca unele specificatii DOCTYPE cer ca definitiile CSS sa fie puse in portiunea HEAD a paginii html, si oricum nu este gresit daca faceti astfel.


    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact