Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Afaceri / Texte legislative

    Ordinul 1235 din 22 august 2012 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic


    Ordinul 1235 din 22 august 2012 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic
    Publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I Nr. 619 din 29 august 2012

    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (21) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

    presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

    Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 658 din 26 septembrie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

    1. La anexa nr. 1, numerele curente 3 "Impozit pe veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe, definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare" si 4 "Impozit pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil" se abroga.

    2. Anexa nr. 2 se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

    Art. II. - Obligatiile fiscale ce fac obiectul art. I pct. 1, respectiv impozit pe veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe, definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si impozit pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil, care nu au fost achitate de contribuabili pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, se vor achita in continuare in contul 20.47.01.01 "Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire".

    Art. III. - Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii, administratiile finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti, directiile generale ale finantelor publice judetene si organele fiscale din subordine vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

    Art. IV. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
    Serban Pop

    Bucuresti, 22 august 2012.
    Nr. 1.235.

    ANEXA
    (Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 1.294/2007)


    NOMENCLATORUL
    obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc in contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire"










    TE-AR MAI PUTEA INTERESA