Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    O broască ţestoasă fluorescentă descoperită în ocean

    O specie de broască ţestoasă gigant fluorescentă a fost descoperită în largul Insulelor Solomon, în Oceanul Pacific, de către o echipă de cercetători.



    Eretmochelys imbricata.


    În timp ce explora fundul mării şi recifele de corali din largul Insulelor Solomon, o echipă de cercetători de la revista National Geographic a descoperit o broască ţestoasă gigant, care lumina în verde şi roşu.

    Acest specimen aparţine unei specii de broască ţestoasă marină cunoscută sub numele caret, Eretmochelys imbricata, o rasă pe cale de dispariţie.

    Este prima dată când se observă fluorescenţă la o reptilă acvatică, o descoperire majoră pentru lumea ştiinţifică.

    Biofluorescenţa este capacitatea unui organism viu de a schimba lumina suprafeței acvatice (albastru), de obicei în roşu, portocaliu sau verde.

    Nu trebuie confundată cu bioluminescenţa, capacitatea unor animale de a produce în mod autonom propria lumină naturală.

    21 IUNIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea din Colorado Boulder şi Academia Chineză de Ştiinţe din Beijing au descoperit că suprafaţa îngheţată a Arcticii era cândva străbătută de o pasare gigant care nu putea zbura.
    O noua specie de bufnita, denumita Otus jolandae, a fost descoperita in insula Lombok din Indonezia. Cercetarile au pornit cand George Sangster si Jolanda A. Luksenburg au facut inregistrari pe muntele Rinjani, langa Sapit, Lombok. Ele au fost urmate de alte studii la Muzeul American de Istorie Naturala si Muzeul de Istorie Naturala Tring.
    Maimuţa care strănută în ploaie, peştele care merge şi şarpele-bijuterie sunt printre cele peste 200 de specii descoperite în ultimii ani în estul Munţilor Himalaya.
    Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au descoperit cel mai mare schelet de dinozaur din Elveţia, într-un sit de trei kilometri în diametru din cantonul Aargau's Frick Valley, cunoscut pentru descoperirile similare.
    Industria are încă nevoie de cauciuc natural şi cum sursa originară a acestui material este nesigură, oamenii de ştiinţă şi-au îndreptat atenţia spre alte plante ale căror secreţii conţin latex. O astfel de plantă este păpădia.
    Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Newcastle University a aratat cum cofeina imbunatateste memoria albinelor si ajuta plantele sa primeasca mai multe insecte care sa le raspandeasca polenul.