Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    NASA anunţă descoperirea unei adevărate colecţii de planete

    Telescopul spaţial Kepler a identificat 4302 potenţiale planete. Pentru 1284 dintre ele, probabilitatea de a fi o planetă este mai mare de 99 la sută.



    Telescopul spaţial Kepler a identificat 4302 potenţiale planete.


    Un număr de 1327 candidaţi au şanse să nu fie planete reale, şi va fi necesar un studiu suplimentar, iar 707 sunt susceptibile de a fi alte fenomene astrofizice.

    Din lotul validat de a fi planete, aproape 550 ar putea fi planete stâncoase, apropiate în mărime cu Pământul. Nouă dintre acestea orbitează în zona locuibilă a soarelui lor şi pot avea temperaturi la suprafaţă care permit existenţa apei în stare lichidă.

    Lansat în martie 2009, Kepler este prima misiune NASA destinată să găsească planete de mărimea Pământului, potenţial locuibile. Timp de patru ani, Kepler a monitorizat 150000 de stele într-un singur petic de cer.

    12 MAI 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Când stelele masive explodează ca supernove, ele nu se estompează în noapte, ci strălucesc orbitor cu raze gamma de înaltă energie. Ce dă putere acestor resturi stelare energetice?
    Un obiect spaţial neidentificat se va prăbuşi pe Pământ sau se va dezintegra în atmosferă vineri 13 noiembrie 2015, în Oceanul Indian, la aproximativ 65 km de coasta de sud din Sri Lanka.
    Robotul Beagle 2 construit de Regatul Unit pentru misiunea Agenţiei Spaţiale Europene, Mars Express şi considerat pierdut pe Marte încă din 2003, a fost descoperit acum în imaginile luate de Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA.
    Primul nano-satelit al Africii de Sud, ZACUBE-1, a avut săptămâna trecută două întâlniri foarte strânse cu doi sateliţi dezafectaţi, după trei luni pe orbită. Satelitul a supravieţuit celor două întâlniri, dar nici el şi nici sateliţii dezafectaţi nu pot fi manevraţi.
    O echipă de la Universitatea Austin-Texas, din Statele Unite, a descoperit cea mai îndepărtată galaxie, şi în acelaşi timp, cea mai veche, ea formându-se la 700 milioane de ani după Big-Bang, adică atunci când Universul avea doar 5 la sută din vârsta sa de 13,8 miliarde de ani.
    O echipă de astronomi a descoperit o nouă planetă pitică în sistemul nostru solar. Ea este de 120 de ori mai departe de Soare decât Pământul.