Ştiri şi informaţii din toată lumea. 23 aprilie 2024

    Minerale

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Wisconsin-Madison au descoperit că un deficit de zinc poate contribui la boli precum Alzheimer şi Parkinson, boli care au fost legate de proteine defecte ce se grupează împreună în creier. »
    In contextul prezentului articol, asimilarea calciului se refera la absorbtia calciului din tractul digestiv in sistemul circulator al organismului. »
    Calciul este mineralul prezent in cantitatea cea mai mare in corpul uman. El este necesar pentru contractia musculara, functionarea vaselor de sange, secretia hormonilor si enzimelor, precum si in transmiterea semnalelor prin sistemul nervos. »
    Legatura dintre cantitatea de calciu din dieta zilnica si riscul de cancer la colon nu a fost inca stabilita in mod definitiv, desi s-au facut mai multe studii in acest sens. Problema deriva din faptul ca cercetari diferite privind rolul calciului in prevenirea cancerului de colon au dat rezultate diferite. »
    Daca o persoana nu consuma suficient calciu sau daca acesta este eliminat intr-un ritm prea rapid, organismul va retrage calciu din oase pentru a mentine constanta concentratia din sange, cu posibilitatea aparitiei osteoporozei sau a altor efecte ale unui aport cronic insuficient de calciu. »
    Oasele sunt tesuturi vii si din aceasta cauza se modifica pe toata durata vietii. In timpul copilariei si adolescentei, oasele cresc in dimensiuni si in greutate. Ele continua sa creasca in greutate pana in jurul varstei de 30 de ani, cand se atinge masa osoasa maxima. »
    Magneziul ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor, pastreaza constant ritmul cardiac, sustine sistemul imunitar si rezistenta oaselor. De asemenea, el ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange si la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, si este implicat in metabolismul energetic si in sinteza proteinelor. »
    Sanatatea oaselor este importanta pentru ca oasele sa fie sanatoase si puternice intreaga viata. Construirea de oase puternice si sanatoase inca din copilarie si anii de adolescenta este importanta in special pentru evitarea osteoporozei si a altor probleme osoase care ar putea apare mai tarziu. »
    Necesarul zilnic de minerale (acolo unde sunt date), indicaţii şi contraindicaţii conform literaturii de specialitate. »
    Cantitatea de fier din organism poate juca un rol important în riscul bolii arteriale coronariene, potrivit unui studiu realizat de Colegiul Imperial din Londra. »