Atracții turistice

Institutul Francez, Paris

CĂTĂLIN KISLINGER


Institutul Francez, Paris.


Institutul Francez (Institut de France) a fost infiintat pe 25 octombrie 1795. Se afla situat pe malul stang al Senei, la capatul Podului Artelor (Pont des Artes). Incepand cu anul 1806, Institutul Francez a adapostit cele cinci academii franceze.

Acestea sunt:

Academia Franceza (Academie Francaise), fondata de Cardinalul Richelieu in 1635.

Academia Inscriptiilor si Beletristicii, fondata in 1663 de ministrul de finante al lui Ludovic XIV, Jean Baptiste Colbert;

Academia Stiintelor, fondata in 1666

Academia de Arte Frumoase, fondata in 1816 prin unirea Academiei de Pictura si Sculptura (fondata 1n 1648), Academiei de Muzica (fondata in 1669) si Academiei de Arhitectura (fondata in 1671).

Academia de Etica si Stiinta Politica, creata de Conventie (un organism de guvernare din timpul Revolutiei Franceze) in 1795, pentru a studia problemele de filosofie, stiinte economice, politica, drept si istorie. Este desfiintata in 1803 si re-infiintata in 1832.

Initial, pe locul institutului Francez a fost Turnul Nesle (Tour de Nesle), un turn de aparare care facea parte din zidurile cetatii din 1220.

In 1663 se proiecteaza cladirile suplimentare pentru a adaposti Colegiul celor Patru Natiuni (College des Quatre-Nations) cand regiunile Piemont, Alsacia, Artois si Roussillon ajung sub coroana franceza.

Cum se ajunge

Institutul Francez se afla in apropierea Palatului Luvru, la capatul Podului Artelor (Pont des Arts).

Adresa: 23 Quai de Conti, 75006 Paris

Coordonate GPS

48° 51′ 26.07″ Nord
2° 20′ 12.85″ Est




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Principala atracţie a Muzeului Etnografic al Mănăstirii Nămăeşti o reprezintă colecţia personală, unică în România, a stareţei Ana Lucia Nedelea de ii şi costume populare româneşti, vechi de peste 150 de ani, din zona Argeşului şi a Târgoviştei.
Palatul Snagov este situat pe malul lacului Snagov, la 40 kilometri de Bucuresti. A fost construit in anii '30 si extins foarte mult in anii '80. A fost realizat dupa schitele fiicei scriitorului Barbu Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, cunoscuta drept unul dintre cei mai mari arhitecti romani din acea perioada.
Aflată la circa 5 km de Mangalia, în apropierea localităţii Limanu, Peştera Limanu a căpătat în decursul timpului o aură de legendă. Peştera a fost locuită încă din neolitic, iar în perioada dacică a fost şi loc de refugiu în timpul invaziilor romane.
Hotelul Negresco este unul dintre cele mai impunatoare hoteluri din Nisa. Poarta numele constructorului si fondatorului hotelului, romanul Henri Alexandru Negrescu (1868–1920), nascut la Bucuresti. A fost inaugurat in 1913 in prezenta multor capete încoronate ale acelor vremuri. De-alungul timpului, hotelul a gazduit regi, prinţi şi miliardari celebri.
Istoria insulei Snagovului este strans legată de istoria Ţarii Româneşti. Se presupune ca voievodul Vlad Tepes este îngropat undeva pe insula.
Centrul naţional de artă şi cultură Georges Pompidou, cunoscut sub numele de Centrul Pompidou sau Centrul Beaubourg, este un centru multicultural din cartierul Beaubourg, arondismentul 4 din Paris.