Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

The Naked Island (film, 1960)

Dramă.

The Naked Island este un film japonez în regia şi scenariul lui Kaneto Shindo. Filmul, considerat un poem cinematografic, este realizat în alb-negru şi nu are dialog. Prin lipsa dialogului regizorul a vrut să sublinieze drama personajelor, care este dincolo de cuvinte, acestea neputând să o descrie pe deplin.

Filmul prezintă viaţa unui mici familii, soţul, soţia şi cei doi fii ai lor, care sunt singurii locuitori ai unei minuscule insule din Marea Seto. Ei trăiesc din roadele pământului, pe care îl îngrijesc cu asiduitate. Întrucât insula nu are apă pentru a unda plantele, ei trebuie să o aducă în mod repedat cu barca din insulele învecinate. Dar, într-o zi când părinţii sunt plecaţi de pe insulă, fiul cel mare se îmbolnăveşte.


Kaneto Shindo (1912–2012) a regizat 48 de filme şi a scris scenariul pentru 238 de filme. Ultimul film, Postcard, l-a regizat la vârsta de 98 de ani.

The Naked Island a câştigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film Moscova 1961, iar în anul 1963 la BAFTA Film Awards, a fost nominalizat la Best Film from any Source.


Datele filmului

Regia: Kaneto Shindo
Scenariul: Kaneto Shindo
Imaginea: Kiyomi Kuroda
Montaj: Toshio Enoki
Muzica: Hikaru Hayashi
În distribuţie: Nobuko Otowa, Taiji Tonoyama, Shinji Tanaka, Masanori Horimoto

Durata: 1 h şi 34 min (94 min)
Format: 2,35 : 1
Culoare: A/N

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 1960
Producător: Kindai Eiga Kyokai
Ţara: Japonia
Limba: japoneză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Inspectorul de poliție Carl Mørck este pus la conducerea unui departament de investigaţii speciale, având ca singur ajutor pe asistentul său Assad. Ei vor trebui să rezolve misterul dispariţiei politicianului Merete Lynggaard.
Filmul prezintă cursa contra-cronometru a lui Alan Turing şi a echipei sale pentru spargerea codului Enigma folosit de Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Acţiunea filmului se desfăşoară în anii 1850' în Nebraska, unde Mary Bee Cuddy, o femeie singură şi independentă, în vârstă de 31 de ani, are o mică fermă înfloritoare.
Gustave H. este excentricul portar de la marele hotel The Grand Budapest Hotel din perioada interbelică. Dar, lucrurile se complică când Madame D., o fostă iubită a lui Gustave din tinereţe, este găsită moartă în camera ei de hotel.
Wallace a renunţat la facultatea de medicină după ce a aflat că prietena sa are o aventură cu profesorul de anatomie. Dezamăgit de încă o relaţia eşuată, Wallace decide să facă o pauză sentimentală timp de un an.
Robert McCall, un ofiţer de informaţii specializat în operaţiuni sub acoperire, doreşte să lase în urmă trecutul misterios şi să înceapă o nouă viaţă. Pentru aceasta îşi înscenează propria moarte şi începe o viaţă liniştită în Boston.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema