Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Nebraska (film, 2013)

Aventură, dramă.

Nebraska este o comedie-dramă în regia lui Alexander Payne, avându-i în rolurile principale pe Bruce Dern şi Will Forte.

Woody Grant (Bruce Dern), un tată în vârstă căruia îi place băutura, este sigur că el este destinatarul unui premiu de un milion de dolari, dacă va ajunge în Lincoln-Nebraska, pentru a-l ridica. Datorită problemelor pe care Woody le are datorită vârstei, dar mai ales băuturii, fiul său David (Will Forte) decide să-l însoţească în această călătorie.

Astfel, ei vor ajunge iniţial în Hawthorne, oraşul copilăriei lui Woody, unde vestea câştigării acestui premiu îl va face celebru pe bătrânul tată, dar îl va expune şi la bârfe şi lăcomie din partea prietenilor şi rudelor.

Nebraska a fost nominalizat la Globul de Aur, SUA 2014 pentru:

- Cel mai bun film
- Cel mai bun actor: Bruce Dern
- Cea mai buna actriţă într-un rol secundar: June Squibb
- Cel mai bun regizor: Alexander Payne
- Cel mai bun scenariu: Bob Nelson

• La Festivalul de Film Cannes 2013, Bruce Dern a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor.


Datele filmului

Regia: Alexander Payne
Scenariul: Bob Nelson
Imaginea: Phedon Papamichael
Montaj: Kevin Tent
Muzica: Mark Orton
În distribuţie: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Stacy Keach, Bob Odenkirk

Durata: 1 h şi 55 min (115 min)
Format: 2,35 : 1
Culoare: Alb/Negru

Categorie: aventură, dramă
Anul apariţiei: 2013
Producătoir: Blue Lake Media Fund, Bona Fide Productions, Echo Lake Productions
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acţiunea filmului se petrece în Moldova de la începutul secolului al XVII-lea, în contextul luptelor pentru putere dintre urmaşii domnitorului Ştefan cel Mare: Ştefan Tomşa al II-lea, voievodul Moldovei, şi urmaşii lui Ieremia Movilă, pretendenţi la domnie.
Când Nea Mărin Juvete soseşte în concediu la Marea Neagră, este confundat cu miliardarul american Marlon Juvett, care sosise la Constanţa având o servietă cu un milion de dolari pentru a-şi răscumpăra fata ce fusese răpită de gangsteri.
Rudan, un copil din Tamil Nadu (sudul Indiei), în urma sfatului astrologilor, a fost abandonat de către tatăl său la Kasi (Varanasi), în nordul Indiei. După paisprezece ani, în care nu a ştiut nimic despre copil, tatăl împreună cu fiica sa mai mică, se întorc la Kasi pentru a-l găsi.
Filmul este inspirat din realitate, având la bază povestea coreeanului Yang Kyoungjong care a fost capturat de soldaţii americani în operaţiunea D-Day (cunoscută şi ca Debarcările din Normandia).
În forma unui film docudrama animat, biografia lui Adam Jacek Winker străbate aproape jumătate de secol de istorie. Adam a trăit o viaţă intensă dorind să schimbe lumea.
Într-o lume fabuloasă, Mune, un mic faun, este ales Gardianul Lunii. În ciuda lipsei sale de experienţă, în timpul nopţii el trebuie să aibă grijă de Lună şi de Lumea Viselor.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema