Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Frumoasa scandalagioaică (film, 1991)

Dramă.

La belle noiseuse este un film franţuzesc în regia lui Jacques Rivette. Din distribuţie fac parte: Michel Piccoli, Jane Birkin, Emmanuelle Béart şi Marianne Denicourt. Filmul este o adaptare liberă după povestirea Le Chef-d'œuvre inconnu de Honoré de Balzac, dar şi din povestirile The Liar, The Figure in the Carpet şi The Aspern Papers de Henry James.

Édouard Frenhofer (Michel Piccoli), un pictor celebru aflat într-o perioadă lipsită de inspiraţie, trăieşte retras împreună cu soţia sa Liz, un fost model, într-o casă la ţară din regiunea Languedoc-Roussillon.

Când tânărul artist Nicolas (David Bursztein), împreună cu frumoasa lui iubită, Marianne (Emmanuelle Béart), îl vizitează, Édouard vede în Marianne modelul aşteptat, inspiraţia de a putea finaliza un mai vechi tablou de al lui, La Belle Noiseuse, pe care îl abandonase. Având-o ca model pe Marianne, în Édouard are loc o nouă renaştere creatoare, care în final, va aduce schimbări în vieţile tuturor.

Filmul a câştigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes din 1991.


Datele filmului

Regia: Jacques Rivette
Scenariul: Pascal Bonitzer, Christine Laurent, Jacques Rivette, după povestirea Le Chef-d'œuvre inconnu de Honoré de Balzac
Imaginea: William Lubtchansky
Montaj: Nicole Lubtchansky
Muzica: Igor Stravinsky
În distribuţie: Michel Piccoli, Jane Birkin, Emmanuelle Béart, Marianne Denicourt

Durata: 3 h şi 58 min (238 min)
Format: 1,37 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 1991
Producători: Pierre Grise Productions, George Reinhart Productions, FR3 Films Production
Ţara: Franţa, Elveţia
Limba: franceză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Filmul relatează povestea dramatică a realizării celebrelor 11 interviuri din anul 1977, pe care renumitul om de televiziune britanic David Frost a reuşit să i le ia fostului preşedinte american Richard Nixon.
Bazat pe evenimente reale, Foxcatcher spune povestea întunecată şi fascinantă a lui John Du Pont, un multimilionar excentric, moştenitorul companiei de produse chimice Du Pont, care suferea de comportament paranoic.
Filmul prezintă, cu umor şi ironie, întâmplările şi experienţele, prin care trece Forrest Gump, un tânăr cu o inteligenţă sub medie, dar sincer şi devotat celor dragi, executând cu tenacitate tot ceea ce are de făcut.
Nicky Spurgeon este un super excroc foarte abil. Când o reîntâlneşte pe atractiva Jess Barrett, Nicky se implică într-o relaţie cu ea. Pentru ea, această relaţie este un bun prilej de a se instrui în genul acesta de afaceri, devenind în scurt timp expertă în excrocherii.
Son of God prezintă povestea vieţii lui Isus, fondatorul şi figura centrală a creştinismului, începând cu nasterea sa, urmată de perioada adultă, crucificare şi înviere.
Claire Bennett este o femeie chinuită de o suferinţă cronică. Această durere îi afectează comportamentul şi relaţiile cu celelalte persoane, precum şi capacitatea ei de a funcţiona normal.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema