Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Cinema

    Karaula (film, 2006)

    Acţiune, comedie, dramă.

    Karaula (Patrula) este un film realizat într-o coproducţie internaţională a ţărilor din fosta Yugoslavie, în regia lui Rajko Grlić. Acţiunea filmului are loc în anul 1987, într-un mic post de santinelă aflat la graniţa dintre Yugoslavia şi Albania.

    Când locotenentul Safet Pasic (Emir Hadžihafizbegović) află ca are o boală cu transmitere sexuală, nedorind ca acest lucru să-l afle soţia lui, el nu mai trece pe acasă, motivând că armata albaneză pregăteşte un atac asupra Yugoslaviei. Şi, pentru ca lucrurile să pară cât se poate de reale, el dă ordinele corespunzătoare pentru apărare, totul transformându-se într-o isterie.

    Pe când camarazii lui sapă tranşee, soldatul Sinisa (Toni Gojanović) se implică într-o relaţie periculoasă chiar cu soţia locotenentului, iar cel mai bun prieten al lui, Ljuba (Sergej Trifunović), decide să părăsească armata. Dar, în curând situaţia va scapa de sub control.


    Datele filmului

    Regia: Rajko Grlić
    Scenariul: Rajko Grlić, Ante Tomic
    Imaginea: Slobodan Trninic
    Montaj: Andrija Zafranovic
    Muzica: Sanja Ilic
    În distribuţie: Toni Gojanovic, Sergej Trifunovic, Emir Hadzihafizbegovic, Verica Nedeska

    Durata: 1 h şi 34 min (94 min)
    Format: 1,85 : 1

    Categorie: acţiune, comedie, dramă
    Anul apariţiei: 2006
    Producători: Refresh Production, Vertigo/Emotionfilm, Sektor Film Skopje
    Ţara: Regatul Unit, Serbia şi Muntenegru, Slovenia, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Austria
    Limba: sârbă, croată, macedoneană, slovenă




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Acţiunea filmului se desfăşoară la douăzeci şi doi de ani după întâmplările din Jurassic Park. În Isla Nublar, funcţionează acum un parc complet funcţional cu dinozauri readuşi la viaţă, numit Jurassic World.
    Hank Palmer este un avocat de succes din Chicago. Când fratele său Glen îl sună, comunicându-i că mama lor a murit, Hank se întoarce la casa lui din copilărie,
    După ce s-a retras din jocul mortal, uciderea pe bază de contract, John Wick suferă o mare tragedie atunci când soţia sa moare de o boală necruţătoare. Singur şi pătruns de durere, el mai are o singură alinare: un cateluş adorabil, de care se ataşează enorm.
    Acţiunea filmului se petrece într-o zonă împădurită din Texas, unde Joe Ransom, un fost condamnat care intră în tot felul de necazuri datorită unui temperament incontrolabil, lucrează în domeniul forestier.
    Filmul continuă povestea lui Katniss Everdeen care este de acord să unească districtele din Panem pentru a porni o rebeliune împotriva tiranicului Capitol.
    În anul 2086, armata unei speciii extraterestre foarte avansate tehnologic, numită Formics, atacă Pământul cu intenţia de a distruge omenirea.