Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

A separation (film, 2011)

Dramă.

A separation - Jodaeiye Nader az Simin (Separarea lui Nader de Simin) este un film iranian în regia şi scenariul lui Asghar Farhadi. Filmul a câştigat premiul Oscar din anul 2012 pentru Cel mai bun film străin. Din distribuţie fac parte: Leila Hatami, Peyman Moaadi, Shahab Hosseini, Sareh Bayat şi Sarina Farhadi.

Nader (Peyman Moaadi) este căsătorit cu Simin (Leila Hatami), având o fiică de 11 ani, Termeh (Sarina Farhadi). Cu toate că sunt bine situaţi social, Simin doreşte să plece în altă ţară pentru a-i asigura un alt viitor fiicei lor. Neajungând la nici un acord în această privinţă, Simin se mută la părinţii ei.

Dar, pentru a avea grijă de casă şi de tatăl lui, bolnav de Alzheimer, Nader este nevoit să o angajeze pe Razieh, o tânără foarte religioasă din suburbia săracă a Teheranului. Datorită nevoii disperate de bani, Razieh acceptă acest serviciu fără să-l consulte pe temperamentalul ei soţ.

Curând, evenimente neprevăzute vor zdruncina vieţile tuturor şi fiecare va trebui să-şi evalueze propriile acţiuni şi consecinţele lor. Iar, Termeh, participantă şi spectatoare la toate aceste întâmplări, va trebui în final să decidă ceea ce, pentru un copil, este aproape imposibil de decis.


Comentariile presei

"A world-class masterpiece" - Joe Morgenstern, The Wall Street Journal
"Calling it a masterpiece is too mild a compliment" - Dave Fear, Time Out NY

Premii

A separation - Jodaeiye Nader az Simin a câştigat 66 de premii şi a avut 22 de nominalizări, printre care:

• Premiul Oscar 2012 pentru Cel mai bun film străin
• Nominalizare Oscar 2012 pentru Cel mai bun scenariul original: Asghar Farhadi
• Premiul Golden Globes, USA 2012 pentru Cel mai bun film străin
• Premiul Ursul de Aur, Belin 2011, pentru regizorul Asghar Farhadi

• Premiul Ursul de Argint, Belin 2011, pentru:

- Cel mai bun actor: Peyman Moaadi, Shahab Hosseini, Ali-Asghar Shahbazi, Babak Karimi
- Cea mai bună actriţă: Leila Hatami şi Sareh Bayat

Filmul a avut un buget de 500 mii de dolari şi încasări de aproximativ 23 milioane de dolari.

Datele filmului

Regia: Asghar Farhadi
Scenariul: Asghar Farhadi
Imaginea: Mahmoud Kalari
Montaj: Hayedeh Safiyari
Muzica: Sattar Oraki
În distribuţie: Leila Hatami, Peyman Moaadi, Shahab Hosseini, Sareh Bayat, Sarina Farhadi, Merila Zarei, Ali-Asghar Shahbazi, Babak Karimi

Durata: 2 h şi 3 min (123 min)
Format: 1,85 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2011
Producător: Asghar Farhadi
Ţara: Iran
Limba: persană




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acţiunea filmului are loc în Arizona anului 1882, într-un mic orăşel unde moartea este la ordinea zilei. Albert, un crescător de oi lipsit de curaj, îşi pierde iubita atunci când refuză să ia parte la un duel.
Doi ofiţeri de poliţie, Andreas şi Simon, au vieţi diferite. Andreas se bucură de o viaţă bună, este căsătorit şi are un copil nou-născut. Simon, profund afectat în urma unei casătorii eşuate, se consolează frecventând clubul de striptease din localitate unde se îmbată frecvent.
Acţiunea filmului cuprinde o perioadă care începe înaintea evenimentelor din filmul "300" şi se termină după, când regele Leonidas al Spartei împreună cu 300 de spartani luptă la Termopile cu numeroasa armată a regelui Xerxes al Persiei.
În anul 1841, înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup, un negru liber, instruit şi cu bunăstare din Statul New York, a fost răpit în Washington, D.C. şi vândut ca sclav.
Filmat pe parcursul a 12 ani, cu aceeași distribuție, filmul spune povestea nostalgică a lui Mason, un băiat în vârstă de 6 ani, care va trece, împreună cu sora sa, Samantha și mama sa, Olivia, prin diferite întâmplări până la vârsta de 18 ani.
În Ungaria anilor ’70, angajații serviciului de contraspionaj maghiar sunt pe urmele unui vampir suspectat că deține secretul tinereții veșnice.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema