Ediţia în limba română
Cotaţii / Cursuri de schimb BNR

Convertor valutar


Converteste suma de A
in B
Rezultat:

Optiuni avansate
Conversie la cursul BNR
Conversie la paritatea:
Conversie prin RON
        Cursul de cumparare pt. valuta A
        Cursul de vanzare pt. valuta BConvertorul poate transforma sume din/in urmatoarele valute: Lei romanesti (RON), Euro (EUR), Dolari SUA (USD), Lire sterline (GBP), Dolari canadieni (CAD), Dolari australieni (AUD), Franci elvetieni (CHF), Coroane daneze (DKK), Coroane norvegiene (NOK), Leva bulgaresti (BGN), Ruble rusesti (RUB), Coroane suedeze (SEK), Sute de Yeni japonezi (JPY)*, Sute de Forinti maghiari (HUF)*, Coroane cehesti (CZK), Zloti polonezi (PLN), Lire turcesti (TRY), Lei moldovenesti (MDL), Lire egiptene (EGP), Drepturi speciale de tragere (XDR), Grame de aur (XAU).
Utilizarea convertorului:
Convertorul valutar poate fi folosit in mai multe moduri, ilustrate in continuare prin cateva exemple.
1. Conversia unei sume dintr-o valuta in alta valuta la cursul BNR:
de exemplu, daca doriti sa convertiti 19 EUR in lei (RON) la cursul BNR, introduceti in prima casuta "Converteste suma de..." valoarea 19. Intrucat valuta A (din care se face conversia) este implicit Euro, si valuta B (in care se converteste suma) este implicit RON, rezultatul este afisat instantaneu.
de exemplu, daca doriti sa convertiti 100 de USD in EUR la cursul BNR, introduceti in prima casuta suma 100, alegeti USD la punctul A si EUR la punctul B. Rezultatul este afisat instantaneu.
2. Conversia unei sume dintr-o valuta in alta, la paritatea aleasa de Dvs.:
de exemplu, daca doriti sa convertiti 19 Euro in lei (RON) la cursul de 1 EUR = 3.62 lei, introduceti in prima casuta "Converteste suma de..." suma 19, bifati “Conversie la paritatea” si introduceti 3.62 in caseta pentru paritate. Rezultatul este afisat instantaneu.
de exemplu, daca doriti sa convertiti 19 EUR in USD folosind paritatea de 1.54, introduceti in prima casuta suma 19, bifati “Conversie la paritatea” si introduceti 1.54 in ultima casuta pentru paritate. Rezultatul este afisat instantaneu.
3. Conversia unei sume dintr-o valuta in alta, prin RON:
Aceasta functie este utila atunci cand doriti sa schimbati o valuta in alta valuta prin intermediul leului. De exemplu, daca doriti sa schimbati 100 de USD in EUR, in Romania, cele mai multe case de schimb va vor schimba dolarii in lei, si apoi va vor vinde euro contra lei.
Pentru a vedea cati Euro veti primi contra celor 100 USD, la rubrica "converteste suma de" introduceti 100, apoi alegeti "Dolari SUA", la rubrica "in" selectati "Euro", la "Cursul valutei A" introduceti cursul de cumparare pentru USD al casei de schimb (de exemplu 2.35), iar "la Cursul valutei B" introduceti cursul de vanzare pentru Euro (de exemplu 3.69). Rezultatul este afisat instantaneu.
Spre deosebire de conversia efectuatata la cursul BNR sau la paritate, care furnizeaza un indicator estimativ, conversia prin intermediul RON va genera un rezultat identic cu cel obtinut efectiv, cu conditia sa stiti cursurile de la casa de schimb valutar.
Nota: In conformitate cu practica bancara uzuala in Romania, pentru Yenul japonez si Forintul maghiari toate cursurile si rezultatele sunt exprimate in sute de unitati.De asemenea în secţiunea CURSURI DE SCHIMB BNR

Istoricul cursurilor de schimb Rubla ruseasca/Leu romanesc (RUB/RON) cu grafice
Istoricul cursurilor de schimb Leva bulgareasca/Leu romanesc (BGN/RON) cu grafice
Istoricul cursurilor de schimb Coroana slovaca/Leu romanesc (SKK/RON) cu grafice
Istoricul cotatiilor Gramului de aur/Leu romanesc (XAU/RON) cu grafice
Istoricul cursurilor de schimb Drepturi Speciale de Tragere/Leu romanesc (XDR/RON) cu grafice
Istoricul cursurilor de schimb Lira egipteana/Leu romanesc (EGP/RON) cu grafice
© 1991-2016 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare