Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Consumul de peşte, bun pentru prevenirea surzeniei

    Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, din Statele Unite, au constatat că un consum de două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână micşorează riscul pierderii auzului la femei.



    Salată de ton într-un restaurant japonez.


    În comparaţie cu femeile care au consumat peşte rar, femeile care au consumat două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână, au avut un risc cu 20 la sută mai mic de surzenie.

    Studiul a arătat că consumul oricărui tip de peşte (ton, peşte slab sau gras, crustacee) reduce riscul de surzenie.

    Aceste constatări sugerează că dieta este importantă în prevenirea pierderii auzului.

    Pierderea auzului este extrem de răspândită.

    Deşi scăderea auzului este adesea asociată îmbătrânirii, identificarea mai multor factori de risc oferă o perspectivă nouă în prevenirea sau întârzierea pierderii auzului.

    27 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii australieni de la University of Newcastle, specializaţi în boli respiratorii, investighează o teorie conform căreia o dietă bogată în fibre poate ajuta pe cei care suferă de astm.
    Fumătorii care renunţă la fumat şi trăiesc cu o dietă bogată în roşii şi fructe, în special mere, au şanse mai bune de a-şi restabili funcţiile pulmonare afectate de fumat, constată un nou studiu realizat la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Statele Unite.
    Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Statele Unite, arată că modificarea amestecului de microbi intestinali previne creşterea în greutate şi depunerile de grăsimi ce predispun la obezitate sau care pot dezvolta probleme metabolice asociate, legate de rezistenţa la insulină.
    Un studiu realizat la Northumbria University, din Anglia, a constatat că elevii care lucrau într-o cameră cu aromă de rozmarin sub formă de ulei esenţial, au obţinut rezultate de la 5% până la 7% mai bune la testele de memorie.
    Un studiu realizat la Queensland University of Technology's Institute of Health and Biomedical Innovation din Australia dezvăluie legătura între dietele bogate în grăsimi şi carbohidraţi şi sănătatea slabă a articulaţiilor.