Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Consumul de nuci scade nivelul colesterolului

    Conform unui studiu realizat la Universitatea din California, Statele Unite, o dietă bogată în grăsimi şi în nuci, este cea mai eficientă pentru a îmbunătăţi nivelul colesterolului.



    Nuci.


    Dieta poate afecta nivelurile de lipide, nivelurile de grăsime în sânge care se ataşează de proteine, pentru a forma lipoproteinele, cunoscute sub numele de colesterol.

    Cercetătorii au împărţit grupul de voluntari, femei supraponderale sau obeze, în trei grupuri cu diete diferite. O dietă cu conţinut scăzut de grăsimi şi bogată în carbohidraţi, o dietă cu un conţinut scăzut de carbohidraţi şi bogată în grăsimi şi o a treia bogată în grăsimi, dar cu un aport scăzut de carbohidraţi şi un consum ridicat de nuci, sursă de acizi graşi polinesaturaţi.

    Toate cele trei grupuri au pierdut o greutate similară, aproape 8% în medie.

    Cu toate acestea, a treia dietă, bogată în grăsimi, săracă în carbohidraţi şi bogată în nuci şi acizi grași polinesaturaţi, a avut efectul cel mai benefic asupra nivelului de lipide din organism, scăzând nivelul lipoproteinelor de joasă densitate (LDL), cunoscut sub numele de colesterol rău şi crescând nivelul de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL).

    Subiecţii care au urmat o dietă bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi, dar care au consumat grăsimi mononesaturate, fără nuci, nu au beneficiat de acelaşi efect.

    Echipa a măsurat, de asemenea, sensibilitatea grupului la insulină, stabilind că femeile care au fost sensibile la insulină au pierdut mai mult în greutate când au urmat o dietă cu conţinut scăzut de grăsime şi bogată în carbohidraţi, dar această dietă nu a avut efectul benefic asupra nivelului de lipide ca dieta bogată în nuci.

    16 MARTIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la University of Texas din Austin, au demonstrat că resveratrolul care se găseşte în vinul roşu, ca şi în strugurii roşii, alune, fructe de pădure, legume şi fructe de culoare neagră, roşu închis sau vişiniu, poate să înlăture unele dintre efectele negative pe care le are o dietă bogată în grăsimi asupra sistemului imunitar.
    O listă de produse alimentare cu efecte benefice dovedite asupra artritei reumatoide a fost confirmată de un nou studiu realizat la Disease Biology Lab, School of Biotechnology, India.
    Uleiul de nucă de cocos conţine grăsimi saturate care pot creşte colesterolul "rău" şi este la fel de nesănătos pentru inimă ca şi grăsimea de vită şi untul.
    Consumul de şapte sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi reduce riscul de deces cu 42% comparativ cu consumul de mai puţin de o porţie. Recomandarea este de 2 plus 5, două porţii de fructe şi cinci de legume.
    Cercetătorii de la Universitatea Temple din Philadelphia, Statele Unite, au descoperit că uleiul de măsline extra virgin protejează capacitatea de memorare şi de învăţare şi reduce formarea plăcilor de amiloid-beta şi a aglomerărilor neurofibrilare în creier, markerii clasici ai bolii Alzheimer.
    Cercetătorii de la LSU Health New Orleans School of Medicine, Statele Unite, au descoperit că introducerea nucilor în dietă schimbă componenţa bacteriilor din intestin şi contribuie la o mai bună sănătate.