Sănătate

    Vitamina D si Omega 3 pot ajuta in boala Alzheimer


    O echipa de cercetatori de la Universitatea din California a ajuns la concluzia ca vitamina D3 si acidul gras Omega 3 pot ajuta sistemul imunitar in a lupta cu boala Alzheimer.


    Oamenii de stiinta de la School of Medicine, University of California, Los Angeles, au facut publice rezultatele studiului lor in Journal of Alzheimer’s Disease.

    Ei au identificat genele de baza si mecanismul prin care vitamina D3 si acidul gras Omega-3, in forma activa, neoxidata, numit resolving D1, contribuie la controlul inflamatiei si ajuta organismul sa curete placile cerebrale, ce apar in aceasta boala, de o proteina anormala, numita amyloid-ß.

    Studiul arata un posibil rol pe care unele substante nutritive il pot juca in cresterea imunitatii, organismul luptand astfel mai bine cu boala.

    Cercetarile ar putea duce in viitor la distingerea a doua stadii ale bolii, sau chiar la existenta a doua forme distincte de Alzheimer, in functie de genele implicate in starea inflamatorie aparuta si de mecanismul prin care se poate regla actiunea lor.

    Cercetatorii si-au propus sa verifice, in viitor, daca diferentele nu sunt date de deficiente nutritionale diferite ale bolnavilor, sau de metabolizarea diferita a substantelor. Ceea ce s-a facut acum este un prim pas in a intelege cand si cum aceste substante pot ajuta.

    GH. MANOIU | 25 FEBRUARIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un dispozitiv portabil care poate detecta prezenţa anumitor tipuri de cancer în respiraţia oamenilor, a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Scoala Politehnică Federală din Lausanne, ca parte a unei colaborări internaţionale.
    Cercetătorii britanici de la University of the West of England şi University of Liverpool, au dezvoltat un instrument de diagnosticare non-invazivă, care poate "mirosi" cancerul de prostată în urina bărbaţilor.
    Un studiu realizat de neurologi de la University College din Londra, Marea Britanie, a confirmat că, cu cât minţi mai mult, cu atât e mai greu să te opreşti.
    Legumele si fructele nu mor dupa ce sunt recoltate. Ele raspund la stimulii din mediu timp de cateva zile, si pot fi facute sa produca mai multi antioxidanti la un anumit moment, utilizand lumina.
    O echipă de la Spitalul Universitar din Geneva a descoperit că hormonul Eritropoietina (EPO) ar putea preveni leziunile cerebrale la copiii foarte prematuri. Studiul s-a făcut pe aproape 500 de copii născuţi între 26 şi 31 săptămâni în Elveția.
    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact