O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Unele alimente scad riscul de Alzheimer

    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer.



    Platou mediteranean.


    Dieta studiată la Rush University Medical Centre din Chicago, este un hibrid între dieta mediteraneană şi dieta pentru hipertensiune şi include cel puţin trei porţii zilnice de cereale integrale şi salată, cu un plus de legume şi un pahar de vin.

    Aceste alimente pentru un creier sănătos, au redus riscul de Alzheimer cu 53 la sută la cei care au urmat dieta în mod riguros. Pentru cei care au urmat dieta într-un mod moderat, aceasta a redus riscul cu aproximativ 35 la sută.

    Dieta, numită MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay), are 15 componente, dintre care 10 sunt grupe de alimente pentru un creier sănătos: legume cu frunze verzi, alte legume, nuci, fructe de pădure, leguminoase, cereale integrale, peşte, păsări de curte, ulei de măsline şi vin.

    De asemenea, are cinci grupe de alimente nesănătoase: carne roşie, unt şi margarină, brânză, produse de patiserie şi dulciuri, alimente prăjite şi fast-food.

    Dieta MIND include cel puţin trei porţii de cereale integrale, o salată şi alte legume în fiecare zi, împreună cu un pahar de vin. De asemenea, gustări formate din nuci, consumul de leguminoase o dată la două zile, păsări de curte şi fructe de pădure cel puţin de două ori pe săptămână şi peşte cel puţin o dată pe săptămână.

    Fructe de pădure sunt singurele fructe incluse în mod special în dieta MIND. Afinele sunt unul dintre alimentele cele mai puternice din punct de vedere al protejării creierului şi căpşunile, au, de asemenea, efecte pozitive asupra funcţiei cognitive.

    Cei care ţin dieta trebuie să limiteze consumul de alimente nesănătoase, să mănânce mai puţin de o lingură de unt pe zi şi să mănânce brânză, alimente prăjite sau fast-food mai puţin de o dată pe săptămână. Limitarea acestor alimente este esenţială pentru o şansă reală de a evita efectele bolii Alzheimer.

    13 APRILIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Ţelina, anghinarea şi unele ierburi, in special oregano mexican, conţin apigenină şi luteolină, flavonoide ce distrug celulele canceroase pancreatice umane pe culturi de laborator, prin inhibarea unei enzime importante.
    Cercetari de ultima ora facute de specialisti de la Ohio State University au aratat ca o substanta ce se gaseste in unele alimente din dieta mediteraneana, prin modificarea pe care o face asupra unei secvente specifice din reglarea genetica, re-educa celulele canceroase sa isi piarda superputerea de a scapa de moarte si sa se comporte ca niste celule normale, care mor programat.
    Mai multe studii ştiinţifice au arătat că cafeaua are un efect protector împotriva cancerului de sân și a altor tipuri de cancer. Un nou studiu realizat la Universitatea din Lund, Suedia, arată modul în care cafeaua protejează împotriva reapariţiei cancerului de sân.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact