Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Un nou studiu privind tratarea alergiei la arahide

    Cercetătorii de la Murdoch Childrens Research Institute din Melbourne, Australia, au studiat un mod mai simplu de a trata alergia la arahide, care a dat rezultate la patru din cinci copii cu această afecţiune.



    Arahide.


    În cazul alergiei la arahide, sistemul imunitar produce o protecţie exagerată la proteina din arahide. Noua terapie implică o bacterie benefică, cum ar fi drojdia, combinată cu o doză zilnică de proteine din arahide.

    La sfârşitul studiului de 18 luni şi după o perioadă de două până la cinci săptămâni după tratament, a fost evaluată toleranţa la arahide. Din 28 de copii care au primit o imunoterapie orală, 23 au fost capabili să includă arahidele în dieta lor după cele 18 luni de studiu.

    Deşi rezultatele ar putea conduce la un tratament eficient pentru alergiile la arahide, cercetătorii avertizează părinţii împotriva încercării de a reproduce studiul la domiciliu, deoarece unii copii din lotul testat au continuat să aibe reacţii adverse la arahide, în ciuda tratamentului.

    Alergiile la arahide sunt printre cele mai frecvente cauze de deces din cauza anafilaxiei induse de alimente. Simptomele includ erupţii cutanate pruriginoase, umflarea gâtului şi căderea tensiunii arteriale.

    17 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Expunerea moderată la soare ajută la prevenirea obezităţii şi a diabetului şi este importantă pentru o sănătate bună, dezvăluie un studiu australian.
    Noi cercetări lămuresc modului în care bacteriile intestinale pot influenţa comportamentele asemănătoare anxietăţii, prin modificarea numărului de moleculele biologice numite microRNA (miRNA) în creier.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.
    Consumul mare de carne roşie şi de carne de pasăre a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de apariţie a diabetului zaharat, se arată într-un studiu realizat la Duke-NUS Medical School, Singapore.
    Băuturile dietetice, considerate cândva o alternativă bună la băuturile dulci, pentru reducerea diabetului zaharat şi a obezităţii, pot duce la un risc mai mare de accident vascular cerebral şi de demenţă.
    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact