Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Un etaj mai jos (film, 2015)

Dramă.

"Un etaj mai jos" este o dramă în regia lui Radu Muntean, după un scenariu de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu. Filmul a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2015, secţiune care prezintă filme originale realizate într-o manieră personală.


Sandu Pătraşcu (Teodor Corban) este un bărbat obişnuit, căsătorit, având un fiu şi o afacere împreună cu soţia sa Olga (Oxana Moravec).

În timp ce mergea acasă, în blocul în care locuia, urcând în apartamentul său, Sandu aude o ceartă violentă în apartamentul de la etajul unu, între Laura (Maria Popistaşu) şi vecinul ei căsătorit, Vali (Iulian Postelnicu), care locuia la etajul doi.

Stând mai mult decât ar fi trebuit în holul scării, Sandu se întâlneşte cu Vali care ieşea din apartamentul Laurei. Mai târziu, Sandu află că Laura este moartă, posibil ucisă.

Când poliţia începe investigaţia printre locatarii blocului, Sandu nu spune nimic, nici măcar soţiei sale, Olga, deşi în sinea lui se naşte bănuiala că Vali a omorât-o pe Laura. Treptat, în Sandu se instalează o dilemă care se transformă într-o răvăşitoare luptă interioară: sa spună ce ştie sau să tacă.


Datele filmului

Regia: Radu Muntean
Scenariul: Alexandru Baciu, Radu Muntean, Razvan Radulescu
Imaginea: Tudor Lucaciu
Montajul: Andu Radu
Muzica: Electric Brother

În distribuţie: Tatiana Iekel, Maria Popistaşu, Constantin Diţă, Ioana Flora, Vlad Ivanov, Adrian Vancică, Paul Ipate, Mihaela Sîrbu, Teodor Corban, Constantin Drăgănescu, Alexandru Georgescu, Iulian Postelnicu, Oxana Moravec, Călin Chirilă

Durata: 1 h şi 33 minute (93 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2015
Producători: Bleck Film & Tv AB, Les Films de l'Après-Midi, Multimedia Est
Ţara: România, Franţa, Suedia, Germania
Limba: română




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Baptiste este un profesor suplinitor foarte bun la o şcoală din sudul Franţei. Totuşi, el nu doreşte să rămână angajat mult timp în acest loc, datorită ataşamentului pe care îl capătă faţă de elevii săi.
Alias este un copil tanzanian deosebit faţă de majoritatea copiilor din Tanzania. Pielea sa nu este neagră ca a majorităţii, ci albicioasă. Dar, albinoşii sunt vânaţi de vracii locali pentru că din părţile corpului lor ei prepară ingrediente magice.
Matt Scudder, un fost poliţist, lucrează acum, fără licenţă, ca detectiv particular. Majoritatea cazurilor lui sunt în afara legii. Fără tragere de inimă, Matt acceptă totuşi un caz mai bizar.
Parade’s End este o miniserie de televiziune produsă de BBC/HBO/VRT compusă din cinci episoade. Acţiunea miniseriei se desfăşoară la începutul secolului XX în Anglia, şi prezintă povestea şi căutările sentimentale ale aristocratului de modă veche Cristopher Tietjens.
Peter Parker este în secret Spider-Man, un tânăr orfan care a căpătat puterile uimitoare ale păianjenilor după ce a fost muşcat de un păianjen modificat genetic. Acum, el îşi foloseşte puterile pentru a lupta împotriva răufăcătorilor din New York.
Un film german de aventuri în regia lui Philipp Stölzl, după un scenariul de Jan Berger, bazat pe romanul The Physician al scriitorului Noah Gordon.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema