Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Timbuktu (film, 2014)

Dramă.

"Timbuktu" este o dramă în regia lui Abderrahmane Sissako, după un scenariu de Abderrahmane Sissako şi Kessen Tall.

Orașul Timbuktu din Mali este sub ocupaţia fundamentaliştilor religioşi, purtând steagul ISIL. Kidane (Ibrahim Ahmed) este un păstor care, împreună cu familia sa, trăieşte în pace între dunele din apropierea oraşului.

Dar, în oraș oamenii suferă, fiind terorizaţi de regimul fundamentalist religios care controlează tot. Muzica, râsul, fumatul, chiar şi fotbalul, au fost interzise. Femeile au devenit nişte umbre.

În fiecare zi, noi instanţe improvizate emit sentinţe tragice şi absurde. Într-o zi, una dintre vacile lui Kadine distruge în mod accidental una dintre plasele pescarului Amadou care, drept răzbunare, omoară vaca.

În urma confruntării cu pescarul, Kadine fără să vrea, îl împuşcă mortal. Este arestat şi conform legii sharia, pentru a nu fi executat, trebuie să plătească familiei pescarului 40 de vaci. Dar, el nu are decât 7 vaci.


Datele filmului

Regia: Abderrahmane Sissako
Scenariul: Abderrahmane Sissako, Kessen Tall
Imaginea: Sofian El Fani
Montajul: Nadia Ben Rachid
Muzica: Amine Bouhafa

În distribuţie: Ibrahim Ahmed, Abel Jafri, Toulou Kiki, Layla Walet Mohamed, Mehdi A.G. Mohamed, Hichem Yacoubi, Kettly Noël

Durata: 1 h şi 37 minute (97 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producători: Les Films du Worso, Dune Vision, Arches Films
Ţara: Franţa, Mauritania
Limba: franceză, arabă, bambară, engleză, songhay




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Doug Harris urmează să se căsătorească peste două săptămâni cu fata visurilor lui, Gretchen Palmer. Dar are o mare problemă: nu îşi găseşte cavaler de onoare!
7 august 1974 a fost o zi cu totul specială pentru Philippe Petit, un acrobat francez care mergea pe sârmă la înălţimi foarte mari. Atunci a reuşit să parcurgă pe sârmă, la o înălţime de 500 m, hăul imens dintre Turnurile Gemene ale clădirii World Trade Center din New York.
O dramă biografică în regia lui James Marsh, după un scenariu de Anthony McCarten, având la bază biografia Travelling to Infinity: My Life with Stephen de Jane Wilde Hawking.
Acţiunea filmului are loc în deşertul australian, la zece ani după un colaps economic global. Eric este un fost soldat australian violent şi aspru, care şi-a pierdut ferma şi familia datorită acestei crize.
Karen Stone, o apreciată actriţă a cărei glorie se stinsese, decide după moartea soţului ei să rămână la Roma. Ea o cunoaşte pe Contessa Magda Terribili-Gonzales, care, pe ascuns, avea o afacere cu tineri gigolo pe care îi introducea în compania doamnelor bogate.
În anul 1942, în timpul celul de-Al Doilea Război Mondial, ofiţerul britanic Eric Lomax este capturat în Singapore de armata japoneză. El este trimis într-un lagăr de prizonieri din Thailanda.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema