Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Călătorii / Atracţii turistice

    Teatrul lui Herodes Atticus, Atena, Grecia

    CĂTĂLIN KISLINGER



    Atena. Teatrul (Odeonul) lui Herodes Atticus, construit in perioada romana 161-174 e.n.. Grecia.


    Teatrul Herodes Atticus (sau Odeonul lui Herodes Atticus) a fost construit intre anii 161-174 e.n. in timpul perioadei romane a Atenei. Teatrul face parte din complexul Acropole. A fost construit in memoria sotiei lui Herodes Atticus, Aspasia Annia Regilla.

    Teatrul are capacitatea de 5000 de spectatori, iar in antichitate era acoperit cu un acoperis de lemn de cedru pentru a imbunatati acustica.

    Cum ajung la Teatrul lui Herodes Atticus

    • Teatrul (Odeonul) Herodes Atticus este situat pe panta sudica a complexului Acropole. Se afla la capatul strazii Dionysiou Areopagitou.

    • O imagine generala a Teatrului lui Herodes Atticus se poate vedea de pe Acropole.

    • Intrarea in Teatrul Herodes Atticus se face din strada pietonala Dionyssiou Areopagitou.


    La Teatrul lui Herodes Atticus se ajunge:

    • Cu metroul: statia Acropolis (linia 2). Biletul costa 1 euro pentru adulti (pentru copii este 0,5 euro) si cu el poti calatori timp de 2 ore pe orice mijloc de transport (metrou, autobuz, troleibuz).

    • Cu autobuzul: statia Erechtheiou sau Afetiria (ruta 230)

    • Cu autoturismul. In zona Teatrului Herodes Atticus exista parcari cu plata. La o distanta putin mai mare exista parcarea de la statia de metrou Syngrou-Fix (linia 2). Daca la intoarcere de la Teatrul Herodes Atticus la aceasta parcare se foloseste metroul, atunci exista o reducere de 50% a taxei de parcare daca se prezinta biletul de metrou.


    Programul de vizitare a complexului Acropole:

    • 15 iunie – 31 octombrie, zilnic 8:00-19:30
    • noiembrie – mai, zilnic 8:30-15:00

    Taxa de vizitare

    6 euro - daca se viziteaza Acropole. O imagine generala a Teatrului lui Herodes Atticus se poate vedea de pe Acropole.

    12 euro - daca se viziteaza:

    1. Acropole
    2. Agora, Porticulul lui Attalos si Templul lui Hefaistos
    3. Biblioteca lui Hadrian
    4. Kerameikos (cimitirul antic)
    5. Templul lui Zeus
    6. Teatrul lui Dionysos si Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus

    Biletul este valabil 4 zile.

    • Din noiembrie pana in martie, in fiecare duminica, intrarea este gratuita.
    • De ziua nationala a Greciei (25 martie) intrarea este libera.
    • tinerii sub 19 ani au intrarea libera.
    • studentii si soldatii au intrarea libera, daca prezinta carnetul de student sau legitimatia militara.

    De retinut

    • In Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus au loc si astazi numeroase spectacole teatrale, concerte de muzica, chiar si concursuri de frumusete.

    • Pe scena Teatrului lui Herod Atticus a cantat Elton John, Pavarotti si multi alti artisti.

    • In fiecare an, in Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus are are loc Festivalul Atenei.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Parthenonul este templul dedicat zeitei Athena Parthenos, ridicat pe Acropole ("Orasul de sus") din Atena. Parthenonul este cea mai importanta constructie care a supravietuit din Grecia antica. Se considera ca reprezinta apogeul artei dorice.
    Fantana arteziana Trevi este unul dintre cele mai aglomerate locuri turistice din Roma. Este considerata cea mai frumoasa fantana a Romei. A fost construita intre anii 1732-1762 pentru Papa Clement al XII-lea, avand la baza proiectul lui Nicola Salvi inspirat dupa Arcul lui Constantin.
    Burggarten este un parc linistit, din centrul Vienei, foarte cautat de cei care doresc sa se rupa de tumultul orasului pentru cateva ore. Parcul se afla in spatele aripii Neue Burg a complexului Hofburg. In anul 1901, in gradina curtii imperiale, este construita, in stilul Art Nouveau german, marea sera imperiala din sticla. In prezent, in fosta sera imperiala se afla cafeneaua Palmenhaus si Schmetterlinghaus (Muzeul Fluturilor).
    Cele mai vizitate obiective turistice din Paris sunt Turnul Eiffel, Muzeul d'Orsay, Notre Dame, Sacre-Coeur, Arcul de Triumf, Centrul Pompidou, Muzeul Brancusi, Panteonul, Cartierul Latin, Gradina Luxembourg, Sorbona, Champs-Elysees, Podul Artelor, Muzeul Picasso, Muzeul Rodin, Musee de Cluny, cartierul Defence, Palatul Versailles, Gradinile Tuileries, Disneyland etc.
    Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici (la 12 km de Berca) au fost descoperiti in 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere. Se intind pe circa 30 ha si reprezinta un fenomen unic in Romania. In anul 1924, aceasta zona a fost declarata rezervatie naturala.
    Satul Medelic este situat la 50 km de orasul Buzau. Zona este cunoscuta pentru muntii de sare, lacurile cu apa dulce din varful acestora si mai ales pentru nenumaratele pesteri ce strabat acesti muntii. Pe platoul Medelic inca se mai pot vedea ruinele fundatie palatului care ar fi urmat sa fie construit de Regina Elisabeta a Romaniei.