Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Spanac cu porumb

    Copiii se vor bucura de acest fel de mâncare gustoasă cu porumb.

    Ingrediente

    500 g de spanac tocat congelat
    o jumătate de ceaşcă de ceapă albă tocată
    un sfert de ceaşcă de ceapă verde tocată
    400g de porumb cremă
    o lingură ulei de rapiţă
    2 linguriţe otet
    o linguriţă sare
    piper negru
    o jumătate de ceaşcă de pesmet prăjit
    2 linguri de parmezan ras

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 12 porţii, de câte o jumătate de ceaşcă fiecare.

    Mod de preparare

    1. Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Se incălzeşte încet spanacul congelat într-o cratiţă la foc mediu. Se scurge excesul de lichid.

    2. Se combină spanacul, ceapa, porumbul cremă, uleiul de rapiţă, oţetul, sarea şi piperul într-un vas ce rezistă în cuptor.

    3. Se împrăştie pesmetul şi parmezanul pe deasupra vasului.

    4. Se coace timp de 20-30 minute.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 100
    • Grăsimi totale: 3 g
    • Grăsimi saturate: 1 g
    • Colesterol: 1 mg
    • Sodiu: 419 de mg
    • Fibre: 3 g
    • Proteine: 4 g
    • Carbohidraţi: 18 g
    • Potasiu: 233 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA