Sănătate

    O reţetă de acum 1000 de ani ar putea fi un remediu împotriva microbilor rezistenţi la antibiotice

    Un tratament pentru infecţii oculare vechi de 1000 de ani ar putea deţine cheia pentru distrugerea microbilor rezistenţi la antibiotice.



    Bald's Leechbook.


    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nottingham au recreat un remediu anglo-saxon găsit în Bald's Leechbook, un manuscris englezesc vechi, ce conţine instrucţiuni privind diverse tratamente, folosind ceapă, usturoi şi bilă de vacă.

    Cantităţi egale de usturoi şi ceapă sau praz, fin tocate şi zdrobite într-un mojar timp de două minute, se adaugă la 25 ml de vin englezesc luat de la o vie istorică aproape de Glastonbury. Se dizolvă sărurile de bilă de vacă în apă distilată, se adaugă şi apoi se păstrează la rece, timp de nouă zile la 4°C.

    Experţii din echipa de microbiologie a universităţii au testat remediul pe culturi mari de MRSA şi au găsit că staphylococcus aureus rezistent la methicillina, cunoscut sub numele de MRSA, a fost aproape complet şters.

    Remediul a înlăturat aproape 90% din bacteriile MRSA şi se pare că reţeta completă are efect, mai degrabă decât un singur ingredient.

    6 APRILIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii elveţieni de la Spitalul Universitar din Zürich testează folosirea oxigenului în tratarea cancerului.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.
    Cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, şi Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au descoperit că un carbohidrat cu care parazitul malariei se ataşează la placenta unei femei însărcinate este identic cu un carbohidrat găsit în celulele canceroase.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact