Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    O nouă specie de dinozaur cu aripi găsită în China

    Resturile fosile ale unei noi specii de dinozaur cu pene, care avea aripi la fel ca un vultur, au fost găsite în provincia Liaoning din China.



    Zhenyuanlong suni.


    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburgh şi de la Academia Chineză de Ştiinţe Geologice au descoperit scheletul aproape complet, deosebit de bine conservat.

    Creatura a aparţinut unei familii de carnivore cu pene care a trăit acum aproximativ 125 milioane ani în timpul perioadei Cretacic. Numită Zhenyuanlong suni, specia avea mai mult de 1,5 metri în lungime şi, probabil, nu a putut zbura. Paleontologii au spus că a fost un văr apropiat al Velociraptorului, dar arăta ca o pasăre.

    Au mai fost identificaţi dinozauri cu pene mari, dar nu au mai fost găsiţi unii care să aibă astfel de aripi complicate, cu pene dese care să acopere aripile şi coada.

    Aripile erau scurte în comparaţie cu alţi dinozauri din aceeaşi familie, dar erau din mai multe straturi de pene mari, cu structuri complexe formate din ramuri fine care decurg dintr-un arbore central.

    22 IULIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea din Siena, Italia, au descoperit la limita de est a vastului platou antarctic, numeroase fragmente de trunchiuri fosile pietrificate, multe dintre ele carbonizate.
    Cercetătorii de la Wellesley College din Massachusetts au descoperit că un tip de raci de mare pot să transforme celule din sânge în neuroni care înlocuiesc celule moarte din circuitul văzului şi mirosului, unde nervii sunt expuşi permanent la deteriorare.
    Oamenii de ştiinţă germani de la Institutul Max Planck din Seewiesen, Bavaria, au reuşit să dovedească pentru prima dată că păsările pot dormi în timp ce zboară.
    Dovezi ale diverselor forme de viață datând de aproape o sută de mii de ani au fost găsite în sedimentele unui lac subglaciar de un grup de oameni de ştiinţă britanici.
    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Leuven, Belgia şi Babraham Institute, Cambridge, Anglia, a arătat că persoanele care trăiesc împreună încep sa semene.
    Un cancer facial mortal, şi extrem de contagios, ameninţă diavolii tasmanieni cu dispariţia, dar aceste marsupiale feroce din insula australiană Tasmania, luptă să supravieţuiască.