Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    NASA şi Microsoft vor dezvolta un software nou

    Agenţia spaţială americană a făcut echipă cu Microsoft pentru a dezvolta un software nou care va permite oamenilor de ştiinţă să lucreze pe Marte folosind o tehnologie numit Microsoft HoloLens.


    Dezvoltat de Jet Propulsion Laboratory al NASA, software-ul numit OnSight va da posibilitatea cercetătorilor ca, împreună cu roverul Curiosity, să desfăşoare operaţiuni ştiinţifice pe Planeta Roşie.

    OnSight va ajuta oamenii de ştiinţă să exploreze Marte chiar din birourile lor. El va folosi datele culese de rover şi va crea o simulare 3D a mediului marţian, prin calcul holografic, ce combină o vedere a lumii fizice cu imagini generate pe calculator, pentru a crea un hibrid de real şi virtual.

    Acest nou instrument va fi util şi pentru programarea operaţiunilor roverului.

    23 IANUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Trenul japonez cu sustentaţie magnetică Maglev a stabilit un nou record de viteză, de 590 kilometri pe oră. Săptămâna viitoare, se va face o nouă încercare pentru a aduce acest record la 600 kilometri pe oră, a declarat compania feroviară Central Japan Railway Company.
    Grafenul a fost privit de la început ca un material miraculos care ar putea revoluţiona multe industrii. Dar ar putea fi mai periculos decât era de aşteptat, deoarece se răspândeşte cu uşurinţă în mediu.
    Cercetătorii de la Information Technology University din Lahore, Pakistan, în colaborare cu o echipă de la University of California, au dezvoltat o reţea portabilă pentru telefoane mobile, alimentată cu energie solară, care poate fi utilizată în caz de catastrofe, cum ar fi inundaţii şi cutremure, când comunicaţiile regulate sunt perturbate.
    Inginerii de la Universitatea din Washington au creat un nou sistem de comunicaţii fără fir, care permite dispozitivelor să interacţioneze unele cu altele fără să se bazeze pe baterii sau cabluri de alimentare.
    Oamenii de ştiinţă de la Nanyang Technology University din Singapore au dezvoltat baterii cu încărcare ultra-rapidă, care pot fi reîncărcate cu până la 70 la sută în doar două minute.
    O echipă de oameni de ştiinţă a reuşit să producă energie electrică din hidrogenul sulfurat aflat în Marea Neagră.