Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Muntele magic (film, 2015)

Dramă, biografic, animaţie.

"Muntele magic" este un film biografic de animaţie în regia şi scenariul lui Anca Damian. Din distribuţie fac parte: Christophe Miossec, Jean-Marc Barr şi Jerzy Radziwilowicz.


În forma unui film docudrama animat, biografia lui Adam Jacek Winker străbate aproape jumătate de secol de istorie. Adam a trăit o viaţă intensă dorind să schimbe lumea.

Polonez refugiat la Paris, considerându-se un cavaler al secolului 20, viaţa lui aventuroasă ia o întorsătură radicală în anii '80 când părăseşte Franţa pentru a lupta în Afganistan împotriva sovieticilor. Văzută prin prisma evenimentelor de la 11 septembrie 2001, viaţa lui oglindeşte destinul individual în relaţia cu istoria, dar şi introspecţia unui om în propriul său destin.


Datele filmului

Regia: Anca Damian
Scenariul: Anca Damian
Montajul: Marco Spoletini
Muzica: Ion Ioachim Stroe

În distribuţie: Christophe Miossec, Jean-Marc Barr, Jerzy Radziwilowicz

Categorie: dramă, biografic, animaţie
Anul apariţiei: 2015
Producători: Aparte Film
Ţara: Romania, Franţa, Polonia
Limba: franceză, engleză, poloneză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Într-o lume fabuloasă, Mune, un mic faun, este ales Gardianul Lunii. În ciuda lipsei sale de experienţă, în timpul nopţii el trebuie să aibă grijă de Lună şi de Lumea Viselor.
În centrul acţiunii filmului este Peabody, un câine cu un IQ năucitor care este un geniu al afacerilor, inventator, om de ştiinţă, laureat Nobel şi... gurmand.
Filmul relatează povestea a trei femei, Karen, Elizabeth şi Lucy ale căror vieţi se vor intersecta într-un mod emoţionant şi uimitor.
Charles Mortdecai este un afacerist în domeniul artei. Când află că un tablou furat ar conţine un cod secret care ar indica unde s-ar afla aurul ascuns de nazişti, el pleacă într-o călătorie de-a lungul globului pentru a-i da de urmă.
Allyson, o tânără mamă suprasolicitată cu creşterea copiilor săi, decide să-şi facă puţin timp şi pentru ea. Astfel, împreună cu cea mai bună prietenă vor pune la cale o noapte numai a mamelor, taţii urmând să stea acasă şi să aibă grijă de copii.
Diane Després, o mamă văduvă în vârstă de 46 de ani, cu o fire puternică şi independentă, este copleşită de dificultăţile pe care le întâmpină în creşterea fiului ei, Steve, un copil problemă care poate deveni pe neaşteptate foarte violent.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema