Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Medicamentele anti-inflamatorii pot ameliora simptomele de depresie

    Cercetătorii din Danemarca au descoperit că unele medicamente anti-inflamatorii, pot îmbunătăţi simptomele de depresie clinică.



    Medicamente în farmacie. Foto: Wikimedia Commons.


    Se estimează că 10 până la 20 la sută din populaţia lumii a suferit de depresie clinică la un moment dat. Pentru un număr mare dintre ei, medicamente tradiţionale anti-depresive nu funcţionează atât de bine.

    În cele mai multe dintre studiile făcute, toţi participanţii au luat deja antidepresive şi li s-au administrat fie anti-inflamatoare, fie placebo, o substanţă inactivă.

    Depresia clinică este marcată de obicei de sentimente de inutilitate şi tristeţe.

    Cercetătorii au fost interesaţi să vadă dacă a existat un beneficiu pentru pacienţii de la psihiatrie care au luat anti-depresive împreună cu un anti-inflamator, comparativ cu cei pe medicamente anti-depresive singure. Ei au găsit că tratamentul cu medicamente anti-inflamatorii a îmbunătăţit tratamentul anti-depresiv.

    Studii viitoare sunt necesare pentru a determina exact cine beneficiază de medicamente anti-inflamatorii şi la ce doze. Medicii trebuie să ia în calcul riscul prezentat de unele calmante faţă de beneficiile lor potenţiale, unele fiind legate de un risc crescut de boli cardiovasculare, atac de cord şi accident vascular cerebral.

    25 OCTOMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un regim bogat în flavonoide, substanţe naturale prezente în boabele de cacao, ar putea să frâneze declinul cognitiv ce apare cu vârsta.
    Un tratament pentru infecţii oculare vechi de 1000 de ani ar putea deţine cheia pentru distrugerea microbilor rezistenţi la antibiotice.
    Cercetătorii elveţieni de la Spitalul Universitar din Zürich testează folosirea oxigenului în tratarea cancerului.
    Un nou studiu realizat la Institutului de Tehnologie din California, Statele Unite, a arătat că schimbările în componenţa bacteriilor din intestine contribuie şi chiar pot provoca deteriorarea abilităţilor motorii, semnul distinctiv al bolii Parkinson.
    Ingredientele care dau o consistenţă stabilă pentru îngheţată, ciocolată, snacks-uri şi alte produse ambalate, ar putea să promoveze unele boli cronice inflamatorii.
    Cercetătorii americani au tratat Pemfigus vulgaris la animale prin instruirea sistemului imunitar să se atace pe sine, inversând astfel o boală autoimună devastatoare.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact