Sănătate

    Lumina soarelui ajută la prevenirea diabetului şi obezităţii

    Expunerea moderată la soare ajută la prevenirea obezităţii şi a diabetului şi este importantă pentru o sănătate bună, dezvăluie un studiu australian.



    Nori în lumina Soarelui.


    Radiaţiile ultraviolete (UV) încetinesc creşterea în greutate şi previn simptomele diabetului zaharat, cum ar fi nivelurile de glucoză anormale şi rezistenţa la insulină.

    Cercetătorii de la Telethon Kids Institute din Perth, care au efectuat experimente pe animale, au constatat că beneficiile razelor ultraviolete din lumina soarelui sunt cauzate de oxidul nitric, care este declanșat de lumina soarelui.

    Cercetătorii au expus animalele la o doză mică de ultraviolete de trei ori pe săptămână, sugerând că beneficiile ar putea fi obţinute prin expunerea rezonabilă, moderată, la soare. Beneficiile pe termen lung ale expunerii la soare sunt foarte puternice, pentru că vitamina D şi suplimentele nutritive nu pot compensa lumina naturală a soarelui.

    Autorii studiului au declarat că noile descoperiri sugerează că expunerea pielii la soare ocazional, împreună cu o mulţime de exerciţii fizice şi o dietă sănătoasă, pot ajuta la prevenirea obezităţii la copii.

    29 OCTOMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.
    Consumul mare de carne roşie şi de carne de pasăre a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de apariţie a diabetului zaharat, se arată într-un studiu realizat la Duke-NUS Medical School, Singapore.
    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California.
    Washington State University in colaborare cu Texas A&M au descoperit compuşi continuţi în fructul de piersică care pot inhiba creşterea celulelor cancerului de sân şi capacitatea lor de a se răspândi.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact