Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Cinema

    Răpirea lui Freddy Heineken (film, 2015)

    Acţiune, crimă, dramă.

    "Kidnapping Mr. Heineken" este un film de acţiune în regia lui Daniel Alfredson, după un scenariu de William Brookfield şi Peter R. de Vries. Weber, având la bază cartea "De ontvoering van Alfred Heineken" scrisă de Peter R. de Vries. Din distribuţie fac parte: Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess şi Ryan Kwanten.


    Freddy Heineken (Anthony Hopkins) este preşedintele consiliului de administraţie şi CEO al companiei de bere Heineken și unul dintre cei mai bogaţi oameni din Olanda. Pe 9 noiembrie 1983, Heineken şi şoferul său Ab Doderer sunt răpiţi din faţa biroului companiei Heineken din Weteringplantsoen, Amsterdam, de către Cor van Hout (Jim Sturgess), Willem Holleeder (Sam Worthington), Frans Meijer Jan Boellaard (Ryan Kwanten) şi Martin Erkamps (Thomas Cocquerel).

    Ei vor fi eliberaţi contra sumei de 35 milioane de guldeni olandezi (aproximativ 16 milioane euro), fiind cea mai mare răscumpărare plătită pentru persoane.

    Filmul prezintă răpirea planificată timp de doi ani de către răpitori, executarea ei şi, după plata răscumpărării, deznodământul acestui act criminal.


    Datele filmului

    Regia: Daniel Alfredson
    Scenariul: William Brookfield, Peter R. de Vries (autor)
    Imaginea: Fredrik Bäckar
    Montajul: Håkan Karlsson
    Muzica: Clay Duncan, Lucas Vidal

    În distribuţie: Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess, Ryan Kwanten

    Durata: 1 h şi 35 minute (95 minute)
    Format: 2,35 : 1

    Categorie: acţiune, crimă, dramă
    Anul apariţiei: 2015
    Producători: Tempesta, Amka Films Productions, Rai Cinema
    Ţara: Italia, Elveţia, Germania
    Limba: italiană, franceză, germană




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Acţiunea filmului are loc în anul 1984, când matematicianul Sorin Parvu decide, fără a avea permisiunea autorităţilor din acea perioadă, să-şi publice o lucrare de cercetare într-o revistă a unei universităţi din Statele Unite.
    În 1998, Keith Michaels se afla în straturile rarefiate ale lumii: plin de duh, sexy, un englez la Hollywood care tocmai câştigase un premiu Oscar. Cincisprezece ani mai târziu, inspiraţia îl părăsise, era divorţat şi falit.
    O poveste de război a cărei acţiune se desfăşoară imediat după Primul Război Mondial, în urma Bătăliei de la Gallipoli, sau Batalia Dardanelelor (1915-1916) din Turcia.
    Când o rasă extraterestră invadează Pământul, învingând armatele omenirii, o unitate de luptă neinstruită şi slab echipată este trimisă într-o misiune sinucigaşă împotriva extratereştrilor.
    În 1993, Joe Doucett, un director de publicitate, este răpit şi ţinut izolat într-o cameră de hotel. Aflând prin intermediul televizorului ca este acuzat de uciderea fostei sale soţii şi că fiica lui a fost dată spre adopţie, el îşi petrece următorii 20 de ani plănuindu-şi răzbunarea.
    Acţiunea serialului este dezvoltată în jurul a doi fraţi aflaţi la închisoarey: Lincoln şi Michael. Lincon este condamnat la moarte prin electrocutare pentru o crimă care nu a comis-o, iar Michael, ajuns la închisoare în mod deliberat, elaborează un plan pentru a-şi salva fratele.