Mapamond

    Insula apărută la sud de Tokyo se extinde

    Insula Niijima, apărută din ocean în noiembrie anul trecut, la o mie de kilometri sud de Tokyo, continuă să crească.



    Nishinoshima unită cu Niijima în 30 martie 2014. Foto: NASA


    Această insulă, care era în primele zile într-o formă aproximativ ovală, cam de 400 metri lungime pe 200 lăţime, a ajuns să se unească cu insula nelocuită Nishinoshima, situata la 500 metri, tot o insulă vulcanică ce aparţine de micul arhipelag Ogasawara. Ansamblul măsoară acum 1550 metri de la est la vest şi 1300 metri de la nord la sud.

    Trei cratere sunt vizibile în imaginile înregistrate miercuri de Garda de Coastă. Două dintre ele aruncă regulat lavă, mărturie a unei activităţi vulcanice intense şi care tinde să se amplifice.

    Norul de praf se ridică până la 2000 metri altitudine şi cade la o distanţă de câteva sute de metri de crater. Un eveniment exploziv a avut loc pe 29 iunie, când cenuşa aruncată a atins o înăltime de 3 kilometri.

    26 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă interdisciplinară de cercetători spanioli, utilizând camere cu infraroşu, scanere 3D şi radare ce penetrează prin sol, a verificat cinci zone ale bisericii din Convento de las Monjas Trinitarias Descalzas din Madrid în căutarea rămăşiţelor celebrului scriitor Cervantes.
    Cercetătorii care lucrează pentru a descoperi rămăşiţele lui Miguel de Cervantes cred că au găsit în cele din urmă scheletul lui.
    Corpul unui alpinist din Noua Zeelandă, care a zăcut îngheţat într-un gheţar mai mult de patru decenii, a fost identificat în mod oficial.
    Două sculpturi care au lâncezit în obscuritate pentru mai mult de un secol, ar putea fi singurele lucrări de bronz rămase după Michelangelo.
    Specialişti în medicină legală din Spania şi-au anunţat intenţia de a căuta într-o mănăstire din Madrid rămăşiţele lui Miguel de Cervantes.
    Guvernul federal elveţian intenţionează să construiască un al doilea tub pentru tunelul rutier Gotthard din Alpi înainte de renovarea celui existent.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact