Ediţia în limba română
    Nutriţie

    Rata, salbatica, piept, doar carne, cruda
    Informatii nutritionale

    Categoria: Produse avicole
    Parte necomestibila: 15% oase, 31% piele ºi grãsimi separabile
    Procent parte necomestibila: 46%
    Gramajul cantitatii uzuale: 73


    Nutrient: Cantitate medie in 100g produs: Cantitate min.: Cantitate max:
    Apa75,51 g--
    Energie123 kcal--
    Energie515 kj--
    Proteine19,85 g--
    Total lipide (grasimi)4,25 g--
    Cenusa1,33 g--
    Carbohidrati, prin diferenta---
    Fibre alimentare---
    Calciu, Ca3 mg--
    Fier, Fe4,51 mg--
    Magneziu, Mg22 mg--
    Fosfor, P186 mg--
    Potasiu, K268 mg--
    Sodiu, Na57 mg--
    Zinc, Zn0,74 mg--
    Cupru, Cu0,33 mg--
    Mangan, Mn0,019 mg--
    Seleniu, Se13,9 mcg--
    Vitamina C, total acid ascorbic6,2 mg--
    Tiamina, Vitamina B10,416 mg--
    Riboflavina (Vitamina B2)0,31 mg--
    Niacina3,444 mg--
    Acid pantothenic0,77 mg--
    Vitamina B-60,63 mg--
    Total folati25 mcg--
    Acid folic---
    Folate, food25 mcg--
    Folati, DFE25 mcg_DFE--
    Vitamina B-120,76 mcg--
    Vitamina A, UI53 IU--
    Vitamina A, RAE16 mcg_RAE--
    Retinol16 mcg--
    Acizi grasi, total saturati1,32 g--
    Acizi grasi saturati 10:0---
    Acizi grasi saturati 12:00,03 g--
    Acizi grasi saturati 14:00,02 g--
    Acizi grasi saturati 16:00,69 g--
    Acizi grasi saturati 18:00,41 g--
    Acizi grasi, total mononesaturati1,21 g--
    Acizi grasi mononesaturati 16:1 nediferentiati0,17 g--
    Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati1,03 g--
    Acizi grasi mononesaturati 20:1---
    Acizi grasi mononesaturati 22:1 nediferentiati---
    Acizi grasi, total polinesaturati0,58 g--
    Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati0,51 g--
    Acizi grasi polinesaturati 18:3 nediferentiati0,07 g--
    Acizi grasi polinesaturati 20:4 nediferentiati---
    Acizi grasi polinesaturati 20:5 n-3---
    Acizi grasi polinesaturati 22:5 n-3---
    Acizi grasi polinesaturati 22:6 n-3---
    Colesterol77 mg--
    Triptofan0,276 g--
    Threonina0,848 g--
    Izoleucina1,019 g--
    Leucina1,677 g--
    Lizina1,699 g--
    Methionina0,537 g--
    Cistina0,305 g--
    Fenilalanina0,832 g--
    Tirozina0,756 g--
    Valina1,039 g--
    Arginina1,267 g--
    Histidina0,524 g--
    Alanina1,258 g--
    Acid aspartamic1,944 g--
    Acid glutamic3,106 g--
    Glicina1,112 g--
    Prolina0,975 g--
    Serina0,854 g--




    DE ASEMENEA ÎN SECŢIUNEA NUTRIŢIE

    Uleiul de susan este unul dintre cele mai stabile uleiuri din cauza conţinutului mare în antioxidanţi naturali (sesamin, sesamolin, sesamol). Conţine acizi graşi Omega 6 şi nu conţine Omega 3. Culoarea sa variază de la galben deschis la galben, maro şi maro inchis, în funcţie de modul de obţinere.
    Conform unei analize realizate de National Cerebral and Cardiovascular Center din Osaka asupra studiilor clinice făcute peste tot în lume între anii 1900 şi 2013, o dietă vegetariană este asociată cu o tensiune arterială scăzută, iar trecerea la o astfel de alimentaţie ar putea să restabilească sănătatea.
    Consumul de şapte sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi reduce riscul de deces cu 42% comparativ cu consumul de mai puţin de o porţie. Recomandarea este de 2 plus 5, două porţii de fructe şi cinci de legume.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.
    În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au constatat că a mânca o cantitate mare de fructe şi legume, te poate face mai fericit.
    © 1991-2015 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare