Ediţia în limba română
    Nutriţie

    Fasole, cataratoare, galbena, cruda
    Informatii nutritionale

    Denumirea stiintifica: Phaseolus vulgaris
    Categoria: Legume si produse din legume
    Parte necomestibila: Capete, aþe, ce nu se poate aranja
    Procent parte necomestibila: 12%
    Gramajul cantitatii uzuale: 110


    Nutrient: Cantitate medie in 100g produs: Cantitate min.: Cantitate max:
    Apa90,27 g--
    Energie31 kcal--
    Energie130 kj--
    Proteine1,82 g--
    Total lipide (grasimi)0,12 g--
    Cenusa0,66 g--
    Carbohidrati, prin diferenta7,14 g--
    Fibre alimentare3,4 g--
    Calciu, Ca37 mg--
    Fier, Fe1,04 mg--
    Magneziu, Mg25 mg--
    Fosfor, P38 mg--
    Potasiu, K209 mg--
    Sodiu, Na6 mg--
    Zinc, Zn0,24 mg--
    Cupru, Cu0,069 mg--
    Mangan, Mn0,214 mg--
    Seleniu, Se0,6 mcg--
    Vitamina C, total acid ascorbic16,3 mg--
    Tiamina, Vitamina B10,084 mg--
    Riboflavina (Vitamina B2)0,105 mg--
    Niacina0,752 mg--
    Acid pantothenic0,094 mg--
    Vitamina B-60,074 mg--
    Total folati37 mcg--
    Acid folic---
    Folate, food37 mcg--
    Folati, DFE37 mcg_DFE--
    Vitamina B-12---
    Vitamina A, UI108 IU--
    Vitamina A, RAE5 mcg_RAE--
    Retinol---
    Acizi grasi, total saturati0,026 g--
    Acizi grasi saturati 14:0---
    Acizi grasi saturati 16:00,022 g--
    Acizi grasi saturati 18:00,004 g--
    Acizi grasi, total mononesaturati0,005 g--
    Acizi grasi mononesaturati 16:1 nediferentiati---
    Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati0,004 g--
    Acizi grasi, total polinesaturati0,059 g--
    Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati0,023 g--
    Acizi grasi polinesaturati 18:3 nediferentiati0,036 g--
    Colesterol---
    Triptofan0,019 g--
    Threonina0,079 g--
    Izoleucina0,066 g--
    Leucina0,112 g--
    Lizina0,088 g--
    Methionina0,022 g--
    Cistina0,018 g--
    Fenilalanina0,067 g--
    Tirozina0,042 g--
    Valina0,09 g--
    Arginina0,073 g--
    Histidina0,034 g--
    Alanina0,084 g--
    Acid aspartamic0,255 g--
    Acid glutamic0,187 g--
    Glicina0,065 g--
    Prolina0,068 g--
    Serina0,099 g--




    DE ASEMENEA ÎN SECŢIUNEA NUTRIŢIE

    Uleiul de susan este unul dintre cele mai stabile uleiuri din cauza conţinutului mare în antioxidanţi naturali (sesamin, sesamolin, sesamol). Conţine acizi graşi Omega 6 şi nu conţine Omega 3. Culoarea sa variază de la galben deschis la galben, maro şi maro inchis, în funcţie de modul de obţinere.
    Conform unei analize realizate de National Cerebral and Cardiovascular Center din Osaka asupra studiilor clinice făcute peste tot în lume între anii 1900 şi 2013, o dietă vegetariană este asociată cu o tensiune arterială scăzută, iar trecerea la o astfel de alimentaţie ar putea să restabilească sănătatea.
    Consumul de şapte sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi reduce riscul de deces cu 42% comparativ cu consumul de mai puţin de o porţie. Recomandarea este de 2 plus 5, două porţii de fructe şi cinci de legume.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.
    În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au constatat că a mânca o cantitate mare de fructe şi legume, te poate face mai fericit.
    © 1991-2015 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare