Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Yves Saint Laurent

Biografic, dramă.

Yves Saint Laurent este o dramă biografică în regia lui Jalil Lespert, după un scenariu de Jacques Fieschi, Jalil Lespert, Jérémie Guez, Marie-Pierre Huster, bazat pe cartea biografică Yves Saint Laurent de Laurence Benaïm. Din distribuţie fac parte: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Xavier Lafitte şi Nikolai Kinski.

Yves Henri Donat Dave Mathieu-Saint-Laurent (1936-2008) a fost un designer de modă francez, fiind considerat unul dintre cei mai mari designeri din secolul 20.

Filmul începe în anii '50 cu copilăria lui Yves din Oran, Algeria Franceză. La vârsta de 17, Yves Saint Laurent (Pierre Niney) pleacă la Paris pentru a lucra pentru designer-ul francez Christian Dior. În anul 1957, după moartea lui Dior, Yves, la vârsta de 22 de ani, a fost însărcinat cu salvarea casei Dior de la falimentul financiar iminent.

După acest succes, este încorporat în armata franceză algeriană pentru a lupta în Războiul de Independență din Algeria. Dar, la scurt timp, suferă o cădere nervoasă datorită unor dezvăluiri privind orientarea sa sexuală, fiind internat într-un spital francez de boli mentale.

În anul 1962, în urma unei cedări nervoase, Saint-Laurent este concediat de către casa Dior și astfel, îşi lansează propria marcă, YSL, finanțată de către partenerul său, Pierre Bergé (Guillaume Gallienne). Filmul, în regia lui Jalil Lespert, explorează viaţa şi cariera creatorului, văzută prin ochii lui Pierre Bergé.


Datele filmului

Regia: Jalil Lespert
Scenariul: Jacques Fieschi, Jalil Lespert, Jérémie Guez, Marie-Pierre Huster, bazat pe cartea biografică Yves Saint Laurent de Laurence Benaïm
Imaginea: Thomas Hardmeier
Montajul: François Gédigier
Muzica: Ibrahim Maalouf

În distribuţie: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Xavier Lafitte, Nikolai Kinski

Durata: 1 h şi 46 minute (106 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: biografic, dramă
Anul apariţiei: 2014
Producători: Wy Productions, SND, Cinéfrance 1888
Ţara: Franţa, Belgia
Limba: franceză, engleză, rusă, arabă, japoneză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

X-Men sunt supereroi mutanţi care au puteri extraordinare. Ei vor trebui să călătorească în trecut pentru a-l schimba şi a salva astfel viitorul.
Aidan Bloom este un tată care, la 35 de ani, încearcă să-şi găsească un scop în viaţă. Soția sa, Sara are o slujbă destul de anostă.
Filmul relatează povestea lui Aydin, un fost actor care conduce acum un hotel aflat pe un vârf de munte, fiind preocupat de mariajul său pe cale să se destrame.
Nick Wild, fost soldat şi mercenar, foarte iscusit în lovituri mortale, este acum bodyguard în Las Vegas. Datorită pasiunilor sale, băutura şi jocurile de noroc, el nu are niciodată bani şi pentru aceasta face tot felul de învârteli.
Cheryl este o tânără femeie care, în urma divorţului de soţul ei şi în urma morţii mamei sale, suferă o puternică criză mentală.
Andrew Neiman, un baterist de jazz talentat, este acceptat la cea mai bună școală de muzică din Statele Unite. Andrew se află la clasa celui mai respectat profesor din şcoală, ale cărui metode de predare sunt uneori foarte grosolane.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema