Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

The Imitation Game (film, 2014)

Biografic, dramă, război.

The Imitation Game este un thriller istoric în regia lui Morten Tyldum, după un scenariu de Graham Moore, bazat pe biografia Alan Turing: The Enigma de Andrew Hodges. Din distribuţie fac parte: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance, Allen Leech, Matthew Beard şi Rory Kinnear.

Filmul prezintă cursa contra-cronometru a lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch) şi a echipei sale de spărgători de coduri de la Departamentul de Coduri şi Şcoala de Cifru a guvernului Marii Britanii, pentru spargerea codului Enigma folosit de Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Alan Turing a fost un matematician britanic, logician, criptanalist şi cercetăror în domeniul maşinilor de calcul, figură cheie în spargerea codului Enigma şi în câştigarea războiului de către Aliaţi. Grupul condus de el era format din oameni de știință, matematicieni, lingviști, campioni de șah și ofițeri de informații.

Filmul cuprinde perioadele cheie ale vieții lui Turing: anii adolescenţei nefericite de la internat, triumful său în războiul secret, prin spargerea a 3000 de coduri navale Enigma pe zi și declinul său în perioada de după război, în urma condamnării pentru relații homosexuale (interzise la vremea respectivă în Marea Britanie).


Datele filmului

Regia: Morten Tyldum
Scenariul: Graham Moore, bazat pe biografia Alan Turing: The Enigma de Andrew Hodges
Imaginea: Óscar Faura
Montajul: William Goldenberg
Muzica: Alexandre Desplat

În distribuţie: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance, Allen Leech, Matthew Beard, Rory Kinnear

Durata: 1 h şi 54 minute (114 minute)

Categorie: biografic, dramă, război
Anul apariţiei: 2014
Producători: Black Bear Pictures, Bristol Automotive
Ţara: Regatul Unit, Statele Unite
Limba: engleză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acţiunea filmului se desfăşoară în anii 1850' în Nebraska, unde Mary Bee Cuddy, o femeie singură şi independentă, în vârstă de 31 de ani, are o mică fermă înfloritoare.
Gustave H. este excentricul portar de la marele hotel The Grand Budapest Hotel din perioada interbelică. Dar, lucrurile se complică când Madame D., o fostă iubită a lui Gustave din tinereţe, este găsită moartă în camera ei de hotel.
Wallace a renunţat la facultatea de medicină după ce a aflat că prietena sa are o aventură cu profesorul de anatomie. Dezamăgit de încă o relaţia eşuată, Wallace decide să facă o pauză sentimentală timp de un an.
Robert McCall, un ofiţer de informaţii specializat în operaţiuni sub acoperire, doreşte să lase în urmă trecutul misterios şi să înceapă o nouă viaţă. Pentru aceasta îşi înscenează propria moarte şi începe o viaţă liniştită în Boston.
Iniţial un film din două părti care prezentau aceeaşi poveste a tinerilor căsătoriţi Eleanor Rigby şi Connor Ludlow din New York, dar văzută din punctul de vedere al fiecărui partener.
Ray Breslin este unul dintre cei mai buni specialişti în securitatea închisorilor de maximă siguranţă. El şi-a petrecut ani din viaţă încarcerat, asemenea oricărui deţinut, pentru a găsi o modalitate de evadare dintr-o astfel de închisoare.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema