Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Război în bucătărie (film, 2014)

Dramă, comedie.

The Hundred-Foot Journey este o dramă-comedie în regia lui Lasse Hallström, după un scenariu de Steven Knight, bazat pe romanul The Hundred-Foot Journey de Richard C. Morais. Din distribuţie fac parte: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal şi Charlotte Le Bon.

Hassan Kadam (Manish Dayal), un tânăr indian specializat în gastronomie, se stabileşte împreună cu familia sa din India într-un mic orăşel cochet din sudul Franţei. Imediat, Hassan deschide un restaurant în care îşi etalează măiestria culinară, uimindu-şi clienţii cu mâncărurile sale savuroase asezonate cu condimente şi arome inspirate din vechile reţete culinare indiene.

Dar, la câţiva zeci de metri se afla restaurantul franţuzesc Le Saule Pleureur, condus de Madame Mallory (Helen Mirren), o patroana rece ca gheaţa. Cu toate că restaurantul franţuzesc este recomandat de ghidul turistic Michelin, el începe să piardă clienţi în favoarea restaurantului condus de Hassan. Şi, cum acest lucru nu pică deloc bine, Madame Mallory va face totul că să repare situaţia.


Datele filmului

Regia: Lasse Hallström
Scenariul: Steven Knight, bazat pe romanul The Hundred-Foot Journey de Richard C. Morais
Imaginea: Linus Sandgren
Montajul: Andrew Mondshein
Muzica: A. R. Rahman

În distribuţie: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon

Durata: 2 h şi 02 minute (122 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: dramă, comedie
Anul apariţiei: 2014
Producători: Amblin Entertainment, DreamWorks Studios, Harpo Films
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză, franceză, hindi




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un film animat despre un şoricel al carui vis este sa devina bucătar. Si nu un bucatar oarecare, ci un bucatar vestit, asemenea idolului sau uman.
Grigori Efimovici Rasputin a fost un mistic rus care a avut o mare influență asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov. Rasputin a jucat un rol foarte important în viața țarului Nicolae al II-lea, a țarinei Alexandra și a unicului lor fiu care suferea de hemofilie.
Freddy Heineken este preşedintele consiliului de administraţie al companiei Heineken și unul dintre cei mai bogaţi oameni din Olanda. Pe 9 noiembrie 1983, Heineken şi şoferul său Ab Doderer sunt răpiţi din faţa biroului din Weteringplantsoen, Amsterdam.
Acţiunea filmului are loc în anul 1984, când matematicianul Sorin Parvu decide, fără a avea permisiunea autorităţilor din acea perioadă, să-şi publice o lucrare de cercetare într-o revistă a unei universităţi din Statele Unite.
În 1998, Keith Michaels se afla în straturile rarefiate ale lumii: plin de duh, sexy, un englez la Hollywood care tocmai câştigase un premiu Oscar. Cincisprezece ani mai târziu, inspiraţia îl părăsise, era divorţat şi falit.
O poveste de război a cărei acţiune se desfăşoară imediat după Primul Război Mondial, în urma Bătăliei de la Gallipoli, sau Batalia Dardanelelor (1915-1916) din Turcia.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema