Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Renoir (film, 2012)

Dramă.

Renoir este un film franţuzesc în regia lui Gilles Bourdos. Acţiunea filmului are la bază ultimii ani din viaţa pictorului impresionist Pierre-Auguste Renoir pe când se afla în sudul Franţei, la Cagnes-sur-Mer, în timpul Primului Război Mondial.

Tânăra Andree Heuschling, sau Catherine Hessling (Christa Theret), este recomandată ca model celebrului pictor Pierre-Auguste Renoir, aflat la bătrâneţe. Andree, o fire liberă care pozează nud fără probleme, va atrage atenţia lui Jean Renoir (Vincent Rottiers), fiul pictorului, întors în convalescenţă de pe front.

Astfel, frumoasa Andree se va afla între două pesonalităţi puternice, tatăl, aflat la sfârşitul carierei sale strălucitoare, şi fiul, încă în cautarea drumului său în viaţă, înainte de a deveni unul dintre marii regizori de film.


Datele filmului

Regia: Gilles Bourdos
Scenariul: Jérome Tonnerre, Michel Spinosa şi Gilles Bourdos
Imaginea: Mark Lee Ping Bin
Montaj: Yannick Kergoat
Muzica: Alexandre Desplat
În distribuţie: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Doret

Durata: 1 h şi 51 min (111 min)
Format: 1,85 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2013
Producători: Fidélité Films, Wild Bunch, Mars Distribution
Ţara: Franţa
Limba: franceză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Elsa, prinţesa Regatului Arendelle, s-a născut cu puterea magică de a transforma totul în gheaţă. Când sora ei este cerută în căsătorie de către Prinţul Hans, Prinţesa Elsa se opune şi, din neatenţie, aduce chiar în mijlocul verii o iarnă teribilă.
Când procurorul districtual Mitch Brockden este implicat într-un accident mortal şi altcineva, pe nume Clinton Davis, este arestat în locul lui, viaţa lui se schimbă complet.
Deoarece agenţia de spionaj şi contraterorism S.H.I.E.L.D. a fost distrusă, Tony Stark, geniul conducător al echipei de supereroi Avengers, crează un nou tip de robot, cu funcţii de inteligenţă artificială, de auto-conştiinţă şi auto-învăţare.
Hassan Kadam, un tânăr indian specializat în gastronomie, se stabileşte împreună cu familia sa într-un mic orăşel din sudul Franţei. Imediat, Hassan deschide un restaurant în care îşi etalează măiestria culinară, uimindu-şi clienţii cu mâncărurile sale savuroase.
Un film animat despre un şoricel al carui vis este sa devina bucătar. Si nu un bucatar oarecare, ci un bucatar vestit, asemenea idolului sau uman.
Grigori Efimovici Rasputin a fost un mistic rus care a avut o mare influență asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov. Rasputin a jucat un rol foarte important în viața țarului Nicolae al II-lea, a țarinei Alexandra și a unicului lor fiu care suferea de hemofilie.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema