Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Rasputin (film, 2013)

Biografic, dramă, istoric.

Rasputin este o dramă biografică în regia lui Josée Dayan şi Irakli Kvirikadze, după un scenariu de Irakli Kvirikadze. Din distribuţie fac parte: Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Vladimir Mashkov, Anna Mikhalkova şi Filipp Yankovsky.

Grigori Efimovici Rasputin (1869–1916) a fost un mistic rus care a avut o mare influență asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov. Rasputin a jucat un rol foarte important în viața țarului Nicolae al II-lea, a țarinei Alexandra și a unicului lor fiu, țareviciul Alexei, care suferea de hemofilie.

Când Rasputin (Gérard Depardieu), ajuns la Petrograd (Sankt Petersburg), îl vindecă în mod miraculos de hemofilie pe Alexei, singurul fiu al ţarului Nicolae (Vladimir Mashkov) şi al țarinei Alexandra (Fanny Ardant), el capătă încrederea membrilor familiei imperiale.

Acest lucru îi va aduce unele avantaje, dar lucrul cel mai important, posibilitatea de a influenţa deciziile politice ale ţarului Nicolae. Această influenţă îi atrage duşmănia unui grup de nobili ruşi, care vor face tot posibilul să-l discrediteze în ochii ţarului. Când începe Primul Război Mondial, Rasputin va încerca să-l determine pe ţar să nu angajeze Rusia în război. Dar, acest lucru îi va fi fatal.


Datele filmului

Regia: Josée Dayan, Irakli Kvirikadze
Scenariul: Irakli Kvirikadze
Imaginea: Ennio Guarnieri
Muzica: Enri Lolashvili

În distribuţie: Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Vladimir Mashkov, Anna Mikhalkova, Filipp Yankovsky

Durata: 1 h şi 27 minute (87 minute)
Format: 1,85 : 1

Categorie: biografic, dramă, istoric
Anul apariţiei: 2013
Producători: VGTRK, B-Tween
Ţara: Rusia, Franţa
Limba: rusă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Freddy Heineken este preşedintele consiliului de administraţie al companiei Heineken și unul dintre cei mai bogaţi oameni din Olanda. Pe 9 noiembrie 1983, Heineken şi şoferul său Ab Doderer sunt răpiţi din faţa biroului din Weteringplantsoen, Amsterdam.
Acţiunea filmului are loc în anul 1984, când matematicianul Sorin Parvu decide, fără a avea permisiunea autorităţilor din acea perioadă, să-şi publice o lucrare de cercetare într-o revistă a unei universităţi din Statele Unite.
În 1998, Keith Michaels se afla în straturile rarefiate ale lumii: plin de duh, sexy, un englez la Hollywood care tocmai câştigase un premiu Oscar. Cincisprezece ani mai târziu, inspiraţia îl părăsise, era divorţat şi falit.
O poveste de război a cărei acţiune se desfăşoară imediat după Primul Război Mondial, în urma Bătăliei de la Gallipoli, sau Batalia Dardanelelor (1915-1916) din Turcia.
Când o rasă extraterestră invadează Pământul, învingând armatele omenirii, o unitate de luptă neinstruită şi slab echipată este trimisă într-o misiune sinucigaşă împotriva extratereştrilor.
În 1993, Joe Doucett, un director de publicitate, este răpit şi ţinut izolat într-o cameră de hotel. Aflând prin intermediul televizorului ca este acuzat de uciderea fostei sale soţii şi că fiica lui a fost dată spre adopţie, el îşi petrece următorii 20 de ani plănuindu-şi răzbunarea.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema