Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Poarta Albă

Dramă.

Poarta Albă este o dramă în regia lui Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Nicolae Mărgineanu şi Oana Maria Cajal, bazat pe cărţile Vărul Alexandru și alte povestiri adevărate de Adrian Oprescu şi Tortura pe înţelesul tuturor de Florin Constantin Pavlovici. Din distribuţie fac parte: Cristian Bota, Sergiu Bucur, Madalina Craiu, Bogdan Nechifor, Marius Turdeanu, Mihai Bica, Tudor Smoleanu, Constantin Cojocaru, Virgil Aioanei, Maria Ploae, Ion Besoiu, Constantin Florescu.

Acţiunea filmului are loc în anii '50, perioada de după instaurarea comunismului în România. Filmul prezintă povestea lui Adrian (Cristian Bota) şi Ninel (Sergiu Bucur), doi studenţi care după ce sunt prinşi încercînd să treacă ilegal graniţa, sunt trimiși în lagărul de muncă silnică Canal Dunăre-Marea Neagră. Aici vor trebui să supravieţuiască regimului de exterminare la care erau supuşi toţi deţinuţii politici.


Datele filmului

Regia: Nicolae Mărgineanu
Scenariul: Nicolae Mărgineanu, Oana Maria Cajal
Imaginea: Mihai Serbuscă
Montajul: Nita Chivulescu

În distribuţie: Cristian Bota, Sergiu Bucur, Madalina Craiu, Bogdan Nechifor, Marius Turdeanu, Mihai Bica, Tudor Smoleanu, Constantin Cojocaru, Virgil Aioanei, Maria Ploae, Ion Besoiu, Constantin Florescu

Format: 16 : 9
Culoare: Alb/Negru

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producător: Ager Film
Ţara: România
Limba: română




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Filmul prezintă povestea unui tânăr decepţionat în dragoste care, pretinzând că este un filantrop, întâlneşte la o cină de caritate o femeie fermecătoare.
Alex este un fost campion de scrimă care, datorită unui accident la genunchi, a trebuit să renunţe la sport. Totuşi, el are şansa să îşi continue activitatea lucrând ca antrenor.
Avioane: Echipa de intervenții / Planes: Fire & Rescue este un film de animaţie 3D, continuare a filmului de animaţie Planes.
Acţiunea filmului se petrece în anii '80 când în Norvegia are loc boomul petrolier. Dar, exploatarea rezervelor necesita construirea unei conducte de transport la adâncimea de 500 m, tehnologie pe care Norvegia nu o avea.
Pinguinii Skipper sunt acum super-spioni mereu în căutare de spionaj și intrigi. Aceste elitişti ai elitei își unesc forțele cu o organizație secretă, condusă de agentul Classified, pentru a-l împiedica pe Dr. Octavius Brine, o caracatiţă malefică, să acapereze lumea.
După moartea mamei sale, Anne găseşte o fotografie din tinereţea mamei sale care o determină să cerceteze în trecut. Astfel, ea descoperă o poveste care va schimba tot ce ştia depre părinţii ei.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema