Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Leviathan (film, 2014)

Dramă.

Leviathan este o dramă în regia lui Andrey Zvyagintsev, după un scenariu de Andrey Zvyagintsev şi Oleg Negin.

Filmul a câştigat Globul de Aur, SUA 2015 pentru Cel mai bun film străin şi premiul Festivalului de Film Cannes 2014 pentru Cel mai bun scenariu: Andrey Zvyagintsev şi Oleg Negin. Leviathan a fost nominalizat la Oscar 2015 pentru Cel mai bun film străin. Din distribuţie fac parte: Aleksei Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov şi Roman Madyanov.


Într-un mic oraş de pe costa Mării Barents, în care balenele vin uneori în golful său, trăieşte Nikolai (Aleksey Serebryakov), soţia sa Lilya (Elena Lyadova) şi Romka, fiul lor adolescent, o familie obişnuită, care are tot ce-i trebuie. Dar, viaţa lor se schimbă când Mer (Roman Madyanov), primarul corupt al localităţii, pune ochii pe pământul, casa şi micul atelier de reparaţii al lui Nikolai.

Pentru a-şi salva proprietatea, Nikolai cere ajutorul lui Dmitriy Seleznyov (Vladimir Vdovichenkov), vechiul său prieten din armată, devenit la Moscova avocat cu influenţă. Împreună, ei pun la cale riposta. Dar, curând, lucrurile vor degenera, Nikolai ajungând sa piarda tot.


Datele filmului

Regia: Andrey Zvyagintsev
Scenariul: Andrey Zvyagintsev, Oleg Negin
Imaginea: Mikhail Krichman

În distribuţie: Aleksei Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov

Durata: 2 h şi 20 minute (140 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producător: Non Stop Production
Ţara: Rusia
Limba: rusă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Doi prieteni foarte buni, puşi pe şotii, Justin Chang şi Ryan Davis, se îmbracă în poliţişti şi merg la o super petrecere cu costume, devenind astfel senzaţia cartierului.
Un soldat, un politist si un muncitor viseaza sa ajunga in Legiunea Straina. Afaceristul local le ofera aceasta sansa contra sumei de 200 euro de caciula. La reducere, un bodyguard le garanteaza inrolarea cu numai 150 de euro fiecare.
Când Dorothy se trezeşte în Kansas, imediat după ce o tornadă a devastat ferma mătuşii şi unchiului ei, un curcubeu straniu apare pe cer.
În anii 1200 î.e.n., în Grecia Antică, în noaptea când soţul ei, regele Amphitryion, sărbătorea victoria asupra unui regat vecin, regina Alcmene, soţia lui, concepe un băiat al cărui tată era Zeus.
Acţiunea filmului are loc în New York-ul anului 1974. Chris, un bărbat în vârstă de 50 de ani, tocmai a fost eliberat după nouă ani de închisoare, datorită unei crime comise cu ani în urmă.
Instantaneu, fără nici un fel de avertisment, Apocalipsa biblică loveşte lumea. Milioane de oameni dispar fără urmă, numai hainele și bunurile rămân în urma lor. Într-o clipă, groaza şi haosul se răspândesc pe întregul Pământ.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema