Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Kyra Kyralina (film, 2014)

Dramă.

Kyra Kyralina este o dramă în regia lui Dan Piţa, după un scenariu de Ioan Grigorescu şi Dan Piţa, după romanul Chira Chiralina (1924) al scriitorului Panait Istrati.

Din distribuţie fac parte: Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Ştefan Iancu, Ovidiu Niculescu, Constantin Florescu, András Demeter, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Corneliu Ulici şi Mihai Raducu.

Acţiunea filmului are loc în Brăila, la sfârşitul secolului al 19-lea, când Imperiul Otoman se întindea de la Delta Dunării până în Liban. Chiralina (Iulia Dumitru) şi Chira (Iulia Cîrstea), mamă şi fiică, sunt două femei foarte frumoase, prinse în mrejele unei vieţi pline de plăceri.

Povestea lor este văzută prin ochii lui Dragomir (Ştefan Iancu), frate mai mic al Chirei, ce poartă o dragoste adolescentină faţă de sora lui.


Datele filmului

Regia: Dan Piţa
Scenariul: Ioan Grigorescu, Dan Piţa, după romanul Chira Chiralina (1924) al scriitorului Panait Istrati
Imaginea: Dan Alexandru
Montajul: Cristina Ionescu
Muzica: Adrian Enescu

În distribuţie: Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Ştefan Iancu, Ovidiu Niculescu, Constantin Florescu, András Demeter, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Corneliu Ulici, Mihai Raducu

Format: 16 : 9

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producători: Castel Film Romania, Castel Film Studio
Ţara: Romania
Limba: română




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Filmul spune povestea unei organizaţii super secrete de spionaj care recrutează un copil de stradă, nerafinat dar promiţător, pe care îl supune unui program de instruire pentru a deveni un superspion.
Filmul prezintă povestea lui Khumba, un pui de zebră care s-a născut cu dungi negre doar pe jumătate din corp. Acest lucru pare să-l afecteze, deoarece dungile negre sunt mândria oricărei zebre.
Acţiunea filmului are loc în anul 1987, într-un mic post de santinelă aflat la graniţa dintre Yugoslavia şi Albania.
Acţiunea filmului se desfăşoară la douăzeci şi doi de ani după întâmplările din Jurassic Park. În Isla Nublar, funcţionează acum un parc complet funcţional cu dinozauri readuşi la viaţă, numit Jurassic World.
Hank Palmer este un avocat de succes din Chicago. Când fratele său Glen îl sună, comunicându-i că mama lor a murit, Hank se întoarce la casa lui din copilărie,
După ce s-a retras din jocul mortal, uciderea pe bază de contract, John Wick suferă o mare tragedie atunci când soţia sa moare de o boală necruţătoare. Singur şi pătruns de durere, el mai are o singură alinare: un cateluş adorabil, de care se ataşează enorm.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema