Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Staţia Fruitvale (film, 2013)

Biografie, dramă.

Fruitvale Station este un film biografic dramatic în regia şi scenariul lui Ryan Coogler. Filmul prezintă ultima zi din viaţa lui Oscar Grant, un tânăr de culoare în vârstă de 22 de ani care, în primele ore ale dimineţii Anului Nou 2009, a fost împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie în staţia de metrou Fruitvale (Fruitvale Bay Area Rapid Transit Station) din Oakland, California.

Fruitvale Station este primul film de lung metraj al lui Ryan Coogler, un tânăr regizor în vârstă de 27 de ani (născut pe 23 mai 1986). Filmul a fost dezvoltat şi produs de compania de producţie a actorului Forest Whitaker.

The Weinstein Company a achiziţionat drepturile pentru difuzare pentru o sumă de aproximativ 2 milioane de dolari. Filmul a avut încasări de peste 16 milioane de dolari.

Regizorul Ryan Coogler a câştigat cu acest film premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2013.


Datele filmului

Regia: Ryan Coogler
Scenariul: Ryan Coogler
Imaginea: Rachel Morrison
Montaj: Claudia Castello, Michael P. Shawver
Muzica: Ludwig Göransson
În distribuţie: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Kevin Durand, Octavia Spencer

Durata: 1 h şi 25 min (85 min)
Format: 1,85 : 1

Categorie: biografie, dramă
Anul apariţiei: 2013
Producători: Forest Whitaker's Significant Productions, OG Project
Ţara: Statele Unite
Limba: engleza




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Vincent este un veteran din Vietnam căruia îi plac cam mult bautura şi jocurile de noroc, şi care acum, la bătrâneţe, a rămas fără bani şi fără perspective.
Susan Cooper este un analist CIA, aparent neimportant şi modest, având o muncă de birou, dar care se află în spatele celor mai periculoase misiuni ale agenţiei.
Piratul Burger-Beard caută ultima pagină a unei cărţi magice care face ca numeroasele puteri malefice scrise în ea să prindă realitate.
Un mesaj criptic îl trimite pe James Bond într-o misiune la Mexico City şi, în cele din urmă, la Roma, unde o întâlneşte pe Lucia, frumoasa văduvă a unui criminal infam.
În anul 1993, într-un liceu dintr-un mic orăşel are loc un accident teribil în timpul unui joc, The Gallows (Spânzurătoarea), în care un băiat pe nume Charlie este omorât.
Travis este un tanar din New York care nu poate dormi noaptea. El haladuieste prin oras, pana cand ii vine o idee: daca tot nu poate sa doarma, ar putea sa castige niste bani din asta. Asadar se angajeaza sofer de taxi in tura de noapte.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema