Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Engleza asta... (film, 2012)

Comedie, dramă, familie.

English Vinglish este o dramă-comedie indiană în regia lui Gauri Shinde, după un scenariu de Gauri Shinde. Din distribuţie fac parte: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand şi Adil Hussain.

Shashi Godbole (Sridevi) este o gospodină liniştită şi plăcută. Satish (Adil Hussain), soţul ei bine educat, și fiica lor Sapna (Navika Kotia), mai râd de ea din cauza incapacității de a vorbi și înțelege limba engleză. Totuşi, ea este o minte deschisă şi plină de resurse, lucru care trece neobservat de aceştia.

Într-o zi, Shashi şi familia sa primesc o invitaţie la New York la nunta nepoatei sale, Meera (Neeju Sodhi), fiica surorii sale mai mari, Manu (Sujatha Kumar). Astfel, familia decide ca Shashi să ajungă singură la New York, înaintea lor, pentru a o ajuta pe Manu să pregătească nunta lui Meera.

Ceea ce părea o călătorie foarte dificilă (datorită necunoaşterii limbii engleze), datorită unui sfat primit în avion, Shashi va lua o hotărîre care îi va schimba viaţa şi îi va confirma calităţile sale în ochii celorlalţi.


Datele filmului

Regia: Gauri Shinde
Scenariul: Gauri Shinde, după o poveste de Gauri Shinde
Imaginea: Laxman Utekar
Montajul: Hemanti Sarkar
Muzica: Amit Trivedi

În distribuţie: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Adil Hussain

Durata: 2 h şi 14 minute (134 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: comedie, dramă, familie
Anul apariţiei: 2012
Producători: Curbside Films, Eros International, Hope Productions
Ţara: India
Limba: hindi, tamilă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acţiunea filmului se petrece în anul 2154 când Pământul era suprapopulat, oamenii trăind în sărăcie şi disperare, iar oamenii bogaţi se retrăsăseră pe imensa şi luxurianta staţie spaţială Elysium.
Acţiunea filmului se desfăşoară în secolul al 19-lea când dr. Edward Newgate, un absolvent al Oxford Medical School, se angajează la azilul de boli mintale Stonehearst. Dr. Edward face cunoştintă cu Finn, îngrijitorul azilului, care îl prezintă directorului azilului, dr. Silas Lamb.
Acţiunea filmului are loc în perioada anilor '40-'50, prezentând lupta unui grup secret din Departamentului de Poliţie din Los Angeles.
Filmul are la bază povestea adevărată a jurnalistului Gary Webb care, după ce expune rolul CIA în înarmarea rebelilor Contras din Nicaragua şi importul de cocaină în California, devine ţinta unei campanii de defăimare care-l conduce aproape de sinucidere.
O echipă de cercetători medicali au descoperit un ser, cu numele de cod "Lazarus", cu ajutorul căruia pot aduce oamenii decedaţi înapoi la viaţă.
Theodore Twombly este o persoană singuratică şi introvertită. Nefericit datorită iminentului divorţ de iubita lui din copilarie, Theodore achiziţionează un sistem de operare cu inteligenţă artificială, conceput să acţioneze şi să comunice asemenea unei fiinţe umane.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema