Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Două zile, o noapte (film, 2014)

Dramă.

Deux jours, une nuit este o dramă în regia şi scenariul lui Luc Dardenne şi Jean-Pierre Dardenne. Din distribuţie fac parte: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet, Pili Groyne, Simon Caudry, Catherine Salée şi Batiste Sornin.

Acţiunea filmului are loc în Seraing, un oraș industrial din provincia Liège, Belgia, unde Sandra (Marion Cotillard), o tânără soție și mamă, lucrează într-o mică fabrică de panouri solare. Ea suferă o cădere nervoasă şi este nevoită să ia o pauza de la locul de muncă.

În timpul absenței sale, colegii ei își dau seama că pot acoperi orele ei de lucru lucrând puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toţi lucrătorii, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie desfiinţat.

Când Sandra se reîntoarce la lucru, ea descoperă că serviciul ei stă în mâinile celor 16 colegi. Astfel, Sandra nu are timp decât un weekend să-şi convingă colegii să renunţe la avantajul lor financiar, de care unii au mare nevoie.


Datele filmului

Regia: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne
Scenariul: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne
Imaginea: Alain Marcoen
Montajul: Marie-Hélène Dozo

În distribuţie: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet, Pili Groyne, Simon Caudry, Catherine Salée, Batiste Sornin

Durata: 1 h şi 35 minute (95 minute)
Format: 1,85 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producători: Les Films du Fleuve, Archipel 35, BIM Distribuzione
Ţara: Belgia, Franţa, Italia
Limba: franceză, arabă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Jon Martello, un tânăr foarte simpatic, este un Don Juan modern dependent de pornografia video de pe internet. Deşi are aventuri numai cu fete frumoase pe care le agaţă în cluburi, el nu se simte satisfăcut de ele, refugiindu-se în faţa calculatorului.
Într-o noapte din mijlocul verii anului 1890, în castelul din comitatul Fermanagh, Irlanda de Nord, Julie, fiica baronului, o aristocrată anglo-irlandeză, încearcă să-l detemine de John, valetul tatălui ei, să danseze cu ea.
O comedie-satiră în regia şi scenariul lui Şerban Marinescu.
Acţiunea filmului are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil, prezentând întămplările sclavului eliberat Django care călătoreşte pe teritoriul Statelor Unite pentru a-şi salva soţia din mâinile crudului proprietar de plantaţie Calvin Candie
Ferdinando, un baron sărac sicilian, este căsătorit cu Rosalia, o soţie căreia nu-i poate reproşa nimic, dar de care nu se simte atras. El de fapt este îndrăgostit de verişoara lui, o tânără de 16 ani foarte frumoasă.
Acţiunea filmului se petrece în viitor, când oamenii din Chicago erau împărţiţi în cinci facţiuni bazate fiecare pe o virtute al lor. Adolescenţii trebuiau să decidă în ce facţiune doresc să trăiască pentru tot restul vieţii.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema