Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

12 ani de copilarie (film, 2014)

Dramă.

Boyhood este o dramă în regia şi scenariul lui Richard Linklater. Filmul a fost realizat în 12 ani cu aceiaşi actori. Boyhood a câştigat 3 premii Globul de Aur, SUA 2015 pentru: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor: Richard Linklater şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Patricia Arquette. Din distribuţie fac parte: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater şi Ethan Hawke.



Filmat pe parcursul a 12 ani, cu aceeași distribuție, filmul spune povestea nostalgică a lui Mason (Ellar Coltrane), un băiat în vârstă de 6 ani, care va trece, împreună cu sora sa, Samantha (Lorelei Linklater) și mama sa, Olivia (Patricia Arquette), prin diferite întâmplări până la vârsta de 18 ani: primele zile din şcoala primară, celelate şcoli pe care le urmează, relaţia cu părinţii săi divorţaţi, relația conflictuală cu sora sa, noua relație a tatălui său, povestea terminându-se când Mason, la 18 ani, pleacă la facultate spre disperarea mamei sale care nu poate accepta despărţirea de fiul ei. Toate aceste întâmplări au ca fundal modificările culturale, sociale şi politice ale acelor ani.

Datele filmului

Regia: Richard Linklater
Scenariul: Richard Linklater
Imaginea: Lee Daniel, Shane Kelly
Montajul: Sandra Adair

În distribuţie: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater, Ethan Hawke

Durata: 2 h şi 45 minute (165 minute)
Format: 1,85 : 1

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2014
Producători: IFC Productions, Detour Filmproduction
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză, spaniolă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În Ungaria anilor ’70, angajații serviciului de contraspionaj maghiar sunt pe urmele unui vampir suspectat că deține secretul tinereții veșnice.
Un film despre Degas aflat în căutarea perfecțiunii; atât prin experimentarea de tehnici noi, cât și prin lecțiile asimilate de la vechii maeștri.
Filmul este inspirat din revoltele din 2005, din suburbiile Parisului, și prezintă trei membri ai brigăzii pentru combaterea criminalității care scapă de sub control o operațiune de arestare.
Un film despre lupta de clasă în care învingătorul ia totul.
O poveste adevărată a omului de rând față în față cu puterea din Italia secolului al XVI-lea.
La 1 decembrie 1918 episcopul Iuliu Hossu citește mulțimilor adunate la Alba Iulia proclamația de unire a Transilvaniei cu România; în 1948 este arestat de către autoritățile comuniste române și i se cere renunțarea la credință.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema