Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Fata cu ochii verzi (film, 2015)

Dramă.

Filmul "Fata cu ochii verzi" este o dramă în regia şi scenariul lui Mihai Mihăescu, după romanul ”Gaudeamus” de Mircea Eliade. Este realizat în cadrul Universităţii de Arte "George Enescu" Iaşi.


"Mircea, un tânăr romancier, întreprinde împreună cu membrii unui cerc studențesc din care face parte, o excursie la o mănăstire. Acolo o cunoaște pe Nișka, o tânără de o frumusețe copleșitoare, de care se îndrăgostește. De acum încolo relația dintre cei doi va semăna mai curând cu un joc de ping-pong, care pare să ducă la un final imprevizibil, în condițiile în care tânărul romancier își urmărește cu perseverență idealul profesional.

El încearcă să scape de sentimentul de dragoste pentru Nișka, de care este efectiv dominat, aruncându-se într-o aventură sexuală cu o altă studentă, Nonora, lipsită de prejudecăţi.

În timpul unei călătorii în Italia, Mircea se întâlnește la Roma cu scriitorul Giovani Papini, autorul volumului ”Un uomo finito”, de care rămâne profund impresionat. Peste un an revine la Roma pentru a studia epoca Renașterii, timp în care descoperă opera lui Dasgupta și se hotărăște să meargă în India ca să studieze orientalistica. Nișca, fata de care este îndrăgostit însă, rămâne copleșită de sentimentul abandonului." (Mihai Mihaescu, regizorul peliculei)


Datele filmului

Regia: Mihai Mihăescu
Scenariul: Mihai Mihăescu, adaptare după romanul ”Gaudeamus” de Mircea Eliade
Imaginea: Mihai Mihăescu, Mihai Boariu, Alex Mihail, Alex Răţoi
Montajul: Dragos Brehnescu, Radu Bogdan, Mihai Mihăescu
Muzica: Radu Sanduloviciu

În distribuţie: Claudia Chiraş, Tatiana Grigore, Andrei Grigore Sava, George Marici, Andreea Lucaci, Alexandra Popa, Alexandru Amarghioalei, Alexandra Bandac, Gina Mihaela Pavel, Alexandru Iurașcu, Ionut Cornila, George Cocoș, Alexandru Petrila, Cristian Chelaru, Daniel Ioan Chirilă, Lucian Valacu, George Grădinaru, Adrian Marele

Durata: 1 h şi 30 minute (90 minute)

Categorie: dramă
Anul apariţiei: 2015
Producători: Mihai Mihăescu, Alternative Film Studio, Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi
Ţara: România
Limba: română




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Filmul spune o poveste legată de întâmplările care au condus la realizarea picturii "Fata cu cercel de perlă" a maestrului olandez din secolul al 17-lea, Johannes Vermeer.
Filmul prezintă presupusa obsesie a celebrului regizor Alfred Hitchcock faţă de Tippi Hedren, una dintre cele mai frumoase actriţe care au jucat în filmele lui.
În ianuarie 2006, în apropiere de localitatea Bemidji, Minnesota, are loc un accident ciudat de maşină, un bărbat fiind găsit dezbrăcat şi îngheţat la o mică distanţă de autoturism.
Cei patru membri Bélier sunt o familie aproape normală: trei dintre ei, tatăl-Rodolphe, mama-Gigi şi Quentin-fiul lor sunt surzi. Ceea ce nu este cazul pentru Paula, fiica lor în vârstă de şaisprezece ani, care este interpretul indispensabil de zi cu zi pentru familie.
În urmă cu treizeci de ani, boxerii rivali Henry Sharp şi Billy McDonnen trebuiau să se confrunte într-un meci decisiv pentru a stabili cine este cel mai bun boxer. Dar, Sharp, din anumite motive, renunţă la confruntare şi se retrage din box, ruinând astfel carierele amândurora.
Inspirat din Vechiul Testament, filmul, având efecte speciale de ultimă generaţie, prezintă povestea lui Moise care, înfruntându-l pe faraonul egiptean Ramses, îi conduce pe cei 600000 de sclavi, în evadarea lor din Egipt.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema