Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Extractul dintr-o plantă medicală chineză combate obezitatea

    Un extract din planta Tripterygium wilfordii numită şi Thunder of God vine, folosită în medicina tradiţională chineză de peste 2000 de ani, a fost utilizat cu succes pentru a trata în laborator animale obeze.



    Tripterygium wilfordii.


    Cercetătorii de la Boston Children’s Hospital and Harvard Medical School au spun că acest compus, Celastrol, studiat anterior pentru alte proprietăţi, reduce rapid ingestia de alimente cu 80 la sută şi provoacă o scădere de până la 45 la sută în greutate corporală.

    Dacă Celastrolul lucrează în om, aşa cum se întâmplă în laborator, aceasta ar putea fi o modalitate puternică pentru a trata obezitatea multor pacienţi.

    Extractul ar putea fi folosit pentru a-i ajuta pe cei care suferă de obezitate şi complicaţiile asociate, cum ar fi bolile de inimă, ficat gras şi diabetul de tip 2.

    După o săptămână de tratament cu Celastrol, animalele de laborator obeze au redus aportul alimentar cu aproximativ 80 la sută. Până la sfârşitul celei de-a treia săptămâni, au pierdut 45 la sută din greutatea lor corporală iniţială, aproape în întregime prin arderea depozitelor de grăsime.

    Această pierdere în greutate este mai mare decât cea de la chirurgia bariatrică, o operaţie pe stomac care ajută pacienţii cu obezitate extremă să scadă în greutate.

    Celastrolul a scăzut, de asemenea, nivelul de colesterol şi a îmbunătăţit funcţia hepatică şi metabolismul glucozei, care împreună pot duce la un risc mai mic de boli de inimă, ficat gras şi diabet de tip 2.

    Celastrolul, cunoscut sub numele de tripterine, este un ingredient izolat din extractele de rădăcină ale plantelor toxice ale familiei Celastraceae, cum este Tripterygium Wilfordi.

    Studii în vitro şi pe animale în vivo, au arătat că celastrolul prezintă proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, anticancer, precum şi insecticide.

    Celastrolul a atras recent un mare interes, în special pentru proprietăţile sale potenţial anti-inflamatorii şi anti-cancer, în boli ca artrita, boala Alzheimer, astm şi lupus eritematos sistemic.

    El inhibă proliferarea unei varietăţi de celule tumorale şi suprimă iniţierea tumorii şi metastazele în diferite modele de cancer în vivo.

    26 IULIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu sugerează că un tip de acid gras omega 3 oferă persoanelor care sunt obeze sau au o dietă săracă şansa de a evita leziuni hepatice grave.
    Moleculele găsite pe telefoanele mobile dezvăluie o cantitate uimitoare de informaţii despre sănătatea proprietarului şi stilul său de viaţă, inclusiv despre preferinţele alimentare şi despre medicamentele utilizate.
    Cercetătorii de la Peter MacCallum Cancer Centre din Melbourne au descoperit că solventul N-metil-2-pirolidonă (NMP) poate fi folosit pentru a distruge celulele canceroase la pacienţi şi poate ajuta sistemul imunitar să lupte cu boala.
    Un studiu realizat la Universitatea din Edinburgh arată rolul pe care îl au genele în dorinţa unor persoane de a consuma alimente sărate.
    Cercetătorii americani au produs un mini-creier uman în laborator, o realizare care ar putea avansa cercetările în domeniul bolilor neurologice.
    Primarul unui oraş în Piemont, Italia, a dispus închiderea reţelelor Wi-Fi din două şcoli, considerând că dăunează sănătăţii.