Știință

    Descoperirea de sânge şi colagen în oase de dinozaur ar putea rescrie teoria actuală

    O descoperire uimitoare ar putea rescrie manualele, după ce paleontologii au găsit accidental sânge şi ţesuturi moi conservate în fosile de dinozaur. Dacă se dovedeşte a fi adevărat, ştiinţa aşteaptă răspunsul la vechi întrebări, inclusiv dacă putem învia dinozaurii.



    Reconstituire sauropozi.


    Celulele sanguine roşii şi fibrele de colagen au fost descoperite întâmplător de cercetătorii de la Imperial College din Londra care au vrut să efectueze teste folosind microscoape electronice şi au cerut Muzeului de Istorie Naturală câteva fosile. Ei au primit opt ​​piese, toate estimate la 75 de milioane de ani vechime.

    Descoperirea lor ar putea dovedi că aproape fiecare fosilă studiată în secolul trecut ar putea conţine sânge şi probe de ţesut similar bine conservate, ceea ce ar putea răspunde la întrebările cu privire la evoluţia dinozaurilor, fiziologia şi comportamentul acestora.

    Similar cu această descoperire, cercetătorii au găsit aminoacizi care alcătuiesc colagen, încorporaţi în interiorul fragmentelor osoase. Prezenţa lor ar putea fi folosită pentru a identifica specimene necunoscute anterior.

    Ar putea fi primul pas spre a şti dacă dinozaurii aveau sânge rece sau cald, sau când a început trecerea la sânge cald şi de ce.

    29 IUNIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie şi de la Universitatea Carlos III din Madrid, Spania, au constatat că pânzele construite de păienjeni transmit informaţii pe diferite frecvenţe.
    Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea de Stat din New York stabileşte o corelaţie între durata căscatului şi numărul de neuroni.
    Oamenii de ştiinţă au confirmat existenţa unui "continent pierdut" sub insula Mauritius din Oceanul Indian, un rest din destrămarea supercontinentului Gondwana, proces care a început în urmă cu aproximativ 200 milioane de ani.
    Contrar părerilor de până acum se pare că, coţofenele nu sunt atrase de obiectele strălucitoare şi nu fură în mod obişnuit lucruri mici, cum ar fi bijuterii, susţine un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Keele University şi University of Sussex din Marea Britanie, sugerează că scăderea numărului de albine se datorează demenţei cauzate de contaminarea cu aluminiu, un element chimic implicat în maladia Alzheimer la oameni.
    Doisprezece "noi" tipuri de nori, inclusiv rarii nori ondulatorii (asperitas), au fost recunoscuţi pentru prima dată de către Cloud Atlas International.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact