Sănătate

    Cuprul previne depunerile ce se formeaza in creier in boala Alzheimer


    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut.


    Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.

    Ei au creat conditii cat mai apropiate de cele existente in corpul uman, au variat ceilalti ioni existenti in solutie si concentratia lor, dar au pastrat alti parametri constanti, cum ar fi temperatura la 37ºC.

    Contrar unor studii anterioare, concluzia studiului este ca ionii de cupru nu accelereaza formarea de placi. Concentratia de cupru in creier pare a fi intr-o inversa dependenta cu depunerile si agregarea in placi de amiloid-ß.

    Cercetarile viitoare vor trebui sa raspunda la intrebarea daca o concentratie scazuta de ioni de cupru provoaca sau favorizeaza depunerea de placi senile.

    GH. MANOIU | 21 FEBRUARIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Trei decenii de cercetare în Seychelles au arătat că elemente nutritive găsite în peşte, au proprietăţi de a proteja creierul de potenţialele efecte toxice ale produselor chimice.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.
    O proteină recent descoperită, de cercetătorii de la Universitatea din Rochester, New York, la şobolanii fără blană, ar putea explica capacitatea lor unică de a îndepărta cancerul.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact