Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Cenușăreasa (film, 2015)

Aventură, dramă, familie.

"Cinderella" ("Cenușăreasa") este un film fantastic în regia lui Kenneth Branagh, după un scenariu de Aline Brosh McKenna şi Chris Weitz. Filmul este inspirat din basmul clasic Cenușăreasa de Charles Perrault și Frații Grimm, utilizând personajele apărute în filmul original cu acelaşi nume de la Disney.


Viaţa tinerei Ella (Lily James) se schimbă dramatic când, în urma tragicei morţi a mamei sale, tatăl ei se recăsătoreşte. Dorind ca tatăl ei sa fie fericit în noua familie, Ella face tot posibilul sa fie pe placul mamei sale vitrege Lady Tremaine (Cate Blanchett) şi a fiicelor ei, Anastasia (Holliday Grainger) și Drizella (Sophie McShera). Dar, tatăl său moare subit şi Ella rămâne singură în mijlocul crudei sale familii.

Transformată în slujnică şi numindu-se acum Cenușăreasa, Ella nu-şi pierde speranța în ciuda tuturor greutăţilor, respectând sfatul primit de la mama sa pe patul de moarte, "fii bună și ai curaj". Când în pădure întâlneşte un tânăr chipeş, Ella simte că a întâlnit un suflet pereche.


Datele filmului

Regia: Kenneth Branagh
Scenariul: Aline Brosh McKenna, Chris Weitz, bazat pe filmul Disney Cinderella (1950), Cenușăreasa de Charles Perrault şi Aschenputtel de Frații Grimm
Imaginea: Haris Zambarloukos
Montajul: Martin Walsh
Muzica: Patrick Doyle

În distribuţie: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Derek Jacobi, Helena Bonham Carter

Durata: 1 h şi 52 minute (112 minute)
Format: 2,35 : 1

Categorie: aventură, dramă, familie
Anul apariţiei: 2015
Producători: Genre Films, Walt Disney Pictures
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ira este un văduv în vârstă, soția sa Ruth fiind decedată. Într-o zi de iarnă, Ira merge cu maşina la locul unde el şi Ruth au petrecut luna de miere, dar, datorită vremii derapează într-o râpă. Cu oasele fracturate, lui Ira îi apare imaginea lui Ruth, dându-i puterea de a trăi.
Acţiunea filmului începe în anii '80 când un absolvent de liceu este ajutat de Securitate să părăsească România. După câţiva ani buni, agentul de securitate care l-a recrutat îi cere să-i plătească serviciul pe care i l-a făcut: să execute o crimă.
După şcoală, Richards/Mr. Fantastic face în garajul său diferite experienţe în care explorează Universul. În urma unei experienţe, corpul său capătă puterea de a lua diferite forme şi mărimi.
Hiro Hamada, un mic geniu în vârstă de 14 ani în robotică îşi petrece cea mai mare parte a timpului în lupte ilegale de roboţi.
Acţiunea filmului se petrece în Algeria, între anii 1930-1960, relatând viaţa tânărului algerian Younes, crescut prin adopţie de unchiul său, un farmacist în oraşul Oran.
Carly Whitten tocmai a început o relaţie cu Mark King. Dar lucrurile se schimbă brusc când Carly descoperă că Mark este căsătorit.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema